Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Τον γύρο του κόσμου κάνει το «Εγέρθητι»...

Το γνωστό βίντεο από τα όσα προηγήθηκαν της συνέντευξης τύπου της Χρυσής Αυγής το βράδυ των εκλογών, με την απαίτηση να σηκωθούν οι δημοσιογράφοι «ως ένδειξη σεβασμού» στον αρχηγό του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο, κάνει το γύρο του κόσμου και αναδημοσιεύεται με υπότιτλους από μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα και ιστοσελίδες.
 
  • Πάνω από 1.100.000 προβολές για το εν λόγω βίντεο στο Youtube!

Όλοι οι σχολιαστές και δημοσιογράφοι σοκαρισμένοι εκφράζουν την ανησυχία τους για την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα και αναφέρονται εκτενώς στο...  περιστατικό.

Ο Guardian μάλιστα φιλοξενεί δήλωση και του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMO), Όλιβερ Βούγιοβιτς, ο οποίος τονίζει ότι όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να σέβονται τις δημοκρατικές αρχές και την ελευθερία του τύπου.

«Ωστόσο, μέσα σε ένα μήνα το κόμμα της Χρυσής Αυγής απείλησε μία δημοσιογράφο και υποχρέωσε άλλους να σηκωθούν για να χαιρετίσουν τον αρχηγό του κόμματος ή να φύγουν από τη συνέντευξη τύπου», είπε ο κ. Βούγιοβιτς.

«Ελπίζω να πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και ότι οι επικεφαλής της Χρυσής Αυγής θα σεβαστούν τις δημοκρατικές αξίες», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία από τις πολλές δημοσιεύσεις του σχετικού βίντεο στο YouTube καταγράφει μέχρι στιγμής περισσότερες από ένα εκατομμύριο προβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ