Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οδηγίες εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής σας.. Τελειώστε τους, είναι πανεύκολο!

Προσοχή προσοχή !!!


Επειδή έχουμε νέες εθνικές εκλογές σε τρεις - τέσσερις εβδομάδες...


Είναι δεδομένο ότι πολλοί κάτοικοι αστικών κέντρων δεν πήγαν στους τόπους καταγωγής τους για να ψηφίσουν κι έτσι τα δυο κόμματα του δωσιλογισμού είχαν ανεβασμένα ποσοστά στην επαρχία σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις..


Καλό είναι να...


ενημερώσουμε όσους γνωρίζουμε, ώστε να εγγραφούν σύντομα στους καταλόγους ετεροδημοτών για να μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους χωρίς να υποβάλλονται στα έξοδα μετακινήσεως που είναι πλέον δυσβάστακτα για τους περισσότερους…


Η διαδικασία εγγραφής στους καταλόγους ετεροδημοτών είναι εξαιρετικά απλή:
  • Πως ο ετεροδημότης εγγράφεται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους
  • Υποβάλλοντας σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση


Η αίτηση συμπληρώνεται και υποβάλλεται:
  • Είτε στο δήμο διαμονής
  • Είτε σε οποιοδήποτε ΚΕΠ που θα την προωθήσει στον δήμο διαμονής
Ο πολίτης έχει την δυνατότητα, εφ’όσον έχει πρόσβαση στο ιντερνετ να συμπληρώσει και εκτυπώσει την αίτηση, είναι όμως υποχρεωμένος να την υποβάλλει στο δήμο διαμονής του ή σε ΚΕΠ.


Κατά την υποβολή της αίτησης απαιτείται είτε αυτοπρόσωπη εμφάνιση του εκλογέα είτε εμφάνιση νόμιμα εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του (εξουσιοδότηση με βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής από δημόσια αρχή).


Ο ετεροδημότης που είναι ήδη γραμμένος σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών ενός δήμου όπου διέμενε παλαιότερα μπορεί με νέα αίτηση του να ζητήσει την εγγραφή του σαν ετεροδημότης στο δήμο που διαμένει τώρα.


Εκλογείς που υποβάλλουν αιτήσεις εγγραφής σε ειδικούς εκλογικούς ετεροδημοτών μετά την τελευταία πριν από τις εκλογές αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων δεν ψηφίζουν σαν ετεροδημότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ