Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Στο «κόκκινο» η αγωνία για σχηματισμό κυβέρνησης ή εκλογές

Στο κόκκινο η αγωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης ή έκλογές

Την πόρτα του προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Κάμμενος στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων του προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στην πρωινή σύσκεψη, με σκοπό να διερευνηθεί το περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.
Θα ακολουθήσουν στις 20.30 ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής ,Νίκος Μιχαλολιάκος, στις 21.30, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 22.30 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Την ίδια ώρα η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο για το σχηματισμό κυβέρνησης, αφού όλα δείχνουν ότι οι έως τώρα διεργασίες οδηγούνται σε αδιέξοδο, με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και Φώτη Κουβέλη να εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του.
Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε οκτώ λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, με τον Κάρολο Παπούλια να ζητά «δυνατότερη καλημέρα» από τους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν εκεί, αποφεύγοντας μάλιστα να δηλώσει «αισιόδοξος».
Η σύσκεψη των τριών αρχηγών που είχαν λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης διήρκεσε μιάμισι ώρα και σε αρκετά σημεία οι τόνοι ανέβηκαν.
Από τη μια πλευρά ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον κ.Τσίπρα να του απαντά πως αφού ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ αριθμούν 168 βουλευτές, ας συγκυβερνήσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σαμαράς και Βενιζέλος απάντησαν στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ζήτημα δεν είναι θέμα τυπικό αλλά πολιτικής αξιοπιστίας ενώ ο κ. Βενιζέλος απέκρουσε και το ζήτημα αντισυνταγματικότητας που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την ψήφο ανοχής.
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε και ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης λέγοντας: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ετσι η διαβούλευση συνεχίζεται το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετείχαν στη μεσημβρινή σύσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ