Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΟΓΑ:Αλλαγή τόπου πληρωμής συνταξιούχου

Αλλαγή τόπου πληρωμής συνταξιούχου :

1. Πληρωμή σύνταξης στην Ελλάδα
Η αλλαγή τόπου πληρωμής στο εσωτερικό πραγματοποιείται κατόπιν υποβολής της συνημμένης σχετικής αίτησης - η οποία θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον συνταξιούχο ή το νόμιμο εκπρόσωπό του - στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ ή στην Κεντρική Υπηρεσία ή στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία του ΟΓΑ.
Στην περίπτωση που η αίτηση αποσταλλεί ταχυδρομικά, πρέπει να φέρει βεβαίωση περί του γνησίου της υπογραφής του αιτούντος.
Μαζί με την αίτηση στέλνεται απαραίτητα και απόκομμα της επιταγής πληρωμής της σύνταξης.
Ειδικότερα οι Ανταποκριτές θα πρέπει να χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε μεταβολή της συνταξιοδοτικής μερίδας το νέο έντυπο ΚΜ4 που έχει ως εξής: Έντυπο ΚΜ4

2. Πληρωμή σύνταξης στο εξωτερικό
-Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ)
-Η ανωτέρω δυνατότητα πληρωμής είναι εφικτή για όλες τις κατηγορίες συντάξεων πλην αυτής των "Ανασφαλίστων Υπερηλίκων".
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το συνημμένο ειδικό έντυπο "Αίτησης-εξουσιοδότησης", το οποίο θα αποστέλουν στον ΟΓΑ μαζί με πιστοποιητικό εγκατάστασης και μόνιμης διαμονής στο εξωτερικό, το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη Αρχή του εξωτερικού.
* Ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί σύμφωνα με την Ελληνοαυστραλιανή σύμβαση, θα πρέπει να προμηθευτούν σχετικό πιστοποιητικό και από τον Αυστραλιανό Φορέα (Centrelink). Στους συνταξιούχους αυτούς παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής τους και σε Αυστραλιανή Τράπεζα - πάντα μέσω της ΑΤΕ.
Η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού είναι διετής. (Ο Ο.Γ.Α. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την επικείμενη λήξη ισχύος με σχετική αλληλογραφία). Η ομαλή καταβολή της σύνταξης προϋποθέτει την έγκαιρη αποστολή του πιστοποιητικού προς τον Ο.Γ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ