Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το μνημόνιο αποτελεί το πρόγραμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο Γ. Σταθάς


altΓια ώρα προσωπικής ευθύνης των νέων, συνταξιούχων, επαγγελματιών, ανέργων, εργαζόμενων και αγροτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και ο εκλεγμένος βουλευτής στις εκλογές του Μαΐου Γιάννης Σταθάς ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου ενώ παράλληλα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς.
«Η αριστερά πλέον αποτελεί την ελπίδα και την προοπτική της χώρας. Η αριστερά είναι αυτή που μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα στην κοινωνία, για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής ανάπτυξης, της αλληλεγγύης» τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Σταθάς και άσκησε δριμεία κριτική σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
«Αυτά που έλεγε η Ν.Δ. και κατηγορούσε μέχρι τον Οκτώβριο ότι τα μέτρα του πρώτου μνημονίου θα μας οδηγήσουν στην πτώχευση και στη δραχμή τα ξέχασε. Μέχρι τότε ο κ. Σαμαράς εμφανιζόταν πιο αντιμνημονιακός και από την κ. Παπαρήγα για να κάνει στη συνέχεια μια μεγάλη πολιτική κολοτούμπα. Και μετά από την επίσκεψη στη Γερμανία έγινε πιο μνημονιακός και από τον κ. Παπανδρέου», τόνισε ο κ. Σταθάς και πρόσθεσε: «Η κατάσταση με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν πάει άλλο. Καθημερινά έχουμε αυτοκτονίες, καθημερινά χιλιάδες οικογένειες οδηγούνται στην ανεργία, τη φτώχια, την εξαθλίωση. Προς αυτή τη κατεύθυνση είναι και τα μέτρα που θέλουν να εφαρμόσουν σύμφωνα με τις υπογραφές που έχουν βάλει και έχουν δεσμευτεί αν κυβερνήσουν τη χώρα μετά τις εκλογές».
Επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το μνημόνιο που εξυπηρετεί μόνο τους τραπεζίτες και όχι τους πολίτες αποτελεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.» κάνοντας αναφορά σε σειρά αντιλαϊκών μέτρων που όπως υποστήριξε θέλουν τα δύο κόμματα να προωθήσουν αφού αυτά απορρέουν από τις δεσμεύσεις τους όπως επιβολή νέων δυσβάσταχτων φόρων, κατάργηση φοροελαφρύνσεων, αύξηση απολύσεων, περεταίρω μείωσης μισθών, μείωσης συντάξεων και κατάργησης του κοινωνικού κράτους και της πρόνοιας.
«Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι υπό κατοχή γιατί αυτό έχουν υπογράψει. Έτσι ο αγώνας είναι για εθνική ανεξαρτησία, εθνική κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη», κατέληξε ο Γ. Σταθάς.
tabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ