Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ορκίζεται σήμερα η νέα Βουλή



Αύριο το πρωί η εκλογή του προεδρείου της

Σήμερα στις 11 το πρωί και με την ορκωμοσία των βουλευτών, ξεκινάει τις εργασίες της η νέα Βουλή. Την Παρασκευή το πρωί θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής που σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ, θα είναι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Mέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Bουλής. Η ακριβής ημέρα εξαρτάται από την πορεία της υγείας του Πρωθυπουργού, αν και όπως τονίζεται η καταληκτική ημέρα έναρξης της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων είναι η Πέμπτη 5 Ιουνίου.

Την Παρασκευή, 29 Ιουνίου, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής, ενώ παραμένει προς επίλυση το θέμα του ζ' αντιπροέδρου, που «προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης» δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται να γίνει και η εκλογή του προεδρείου. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση που ολοκληρώνεται μετά την τριήμερη συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ