Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργού Οικονομικών θα καθίσει τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας αντικαθιστώντας τον Βασίλη Ράπανο, τα προβλήματα της υγείας του οποίου δεν του επέτρεψαν να αναλάβει τα καθήκοντα του «τσάρου» της οικονομίας.
Το όνομα του κ.Στουρνάρα είχε ακουστεί για τον αρχικό σχηματισμό της κυβέρνησης, ωστόσο προτιμήθηκε τελικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επιστρέφει και πάλι σε κυβερνητική θέση, αφού κατά τη θητεία της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου είχε αναλάβει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι και τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα, γιος αντιστασιακού που εξορίστηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου σε ξερονήσια. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Το βιογραφικό του είναι πλούσιο αφού ο Γιάννης Στουρνάρας έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας την περίοδο 1986-1989, ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος το διάστημα 1989-1994, τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1994 έως το 2000.
Έχει διατελέσει πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, μέλος του ΟΔΔΗΧ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων του Υπουργείου Οικονομίας.
Εως και σήμερα ήταν γενικός διευθυντής του κέντρου οικονομικών ερευνών ΙΟΒΕ, ενώ είναι καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών από το 1989.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ