Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση της Αθηναικής Ζυθοποίας στη Λιβαδειά


Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ακολουθεί μία 100% ελληνική διαδρομή για την παραγωγή της μπίρας της!
 * Για 5η χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα προμήθειας κριθαριού από Έλληνες παραγωγούς
* H εταιρία διαθέτει τα μοναδικά 2 βυνοποιεία στη χώρα, στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα

Λιβαδειά, 28 Μαΐου 2012 – Μια 100% Ελληνική διαδρομή ακολουθεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την παραγωγή των προϊόντων της. Ξεκινώντας από την προμήθεια ελληνικού κριθαριού για την παραγωγή της μπίρας, τη βυνοποίησή του στα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, την προμήθεια πάνω από 90% των πρώτων υλών για τη συσκευασία των προϊόντων της από την Ελλάδα αλλά και την απασχόληση 1.100 ατόμων στην παραγωγή και τη στελέχωση της εταιρίας στη χώρα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποδεικνύει στην πράξη τη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια ελληνικού κριθαριού γίνεται με βάση το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας που η εταιρία συνεχίζει φέτος για 5η συνεχή χρονιά, ενώ τα 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία της είναι τα μοναδικά βυνοποιεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.
 Ενημερωτική εκδήλωση για τους τοπικούς παραγωγούς και τους συνεργάτες της διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στη Λιβαδειά στις 28 Μαΐου με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη του προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, τις δράσεις της εταιρίας για την τόνωση της αγροτικής οικονομίας, καθώς και τη δέσμευσή της να προμηθεύεται ελληνικό κριθάρι για την παραγωγή της μπίρας Amstel, ΑΛΦΑ και ΒΙΟΣ 5.
 Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Μηνάς Μαυρικάκης ανοίγοντας με ομιλία του την εκδήλωση ανέφερε σχετικά με το Πρόγραμμα: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ οι πράξεις είναι δυνατότερες από τα λόγια. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που παράγουμε προϊόντα τα οποία φτάνουν στον καταναλωτή ακολουθώντας μια 100% ελληνική διαδρομή ξεκινώντας από την ελληνική γη στην οποία καλλιεργείται το κριθάρι, συνεχίζοντας στα βυνοποιεία μας όπου μετατρέπεται σε βύνη και καταλήγοντας στα τέσσερα εργοστάσια μας όπου παράγεται η μπίρα».
 Από το 2008 που ξεκίνησε το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προμηθεύτηκε συνολικά περίπου 50.000 τόνους υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού από εγχώριους παραγωγούς. Η αξία της ποσότητας αυτής ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η προστιθέμενη αξία για την ελληνική κοινωνία ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Για το 2012, η εταιρία στοχεύει στην προμήθεια 25.000 τόνων ελληνικού κριθαριού. Επιπλέον, το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, το οποίο έχουν αγκαλιάσει ήδη 1.100 Έλληνες παραγωγοί, ενισχύει την απασχόληση σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, έχει δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 265 είναι αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα (βάσει προτύπου Μελέτης της Triple Value/2008).
 tharrosvioton.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ