Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Στα μαχαίρια ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ με Σταϊκούρα και Στουρνάρα!



Βαρύ είναι το κλίμα στη Λάρυμνα  μεταξύ των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ από την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα να εκδιώξει από την  κεφαλή της ΛΑΡΚΟ τον πρόεδρο του ΔΣ Τάσο Μπαράκο που είχε τοποθετηθεί από την  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια το οξύμωρο είναι ότι  οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα ο  γαλάζιος πρόεδρος του  σωματείου εργαζομένων έχουν  να λένε τα καλύτερα για τον αποπεμφθέντα «πράσινο» κ. Μπαράκο και τα… χειροτέρα για τους «γαλάζιους» υπουργούς!
Ειδικότερα ο  πρόεδρος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ Ανδρέας Κορέντζελος που  μπορεί να είναι στέλεχος της ΔΑΚΕ αλλά στο παρελθόν έχει δείξει ότι δεν χαμπαριάζει και πολύ από κομματικές γραμμές όταν θίγονται τα συμφέροντα του  εργασιακού του χώρου δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ότι κακώς διατείνονται οι  οικονομικοί υπουργοί ότι  παύουν τον κ. Μπαράκο επειδή δεν συμμορφώθηκε να περικόψε  τους μισθούς των εργαζομένων.
Εμείς δεν είμαστε ΔΕΚΟ είπε ο κ. Κορέντζελος ,δεν  παίρνουμε  τίποτα από το δημόσιο ταμείο ,είμαστε μια κερδοφόρος επιχείρηση ,εργαζόμαστε κάτω από επαχθής εργασιακές συνθήκες και  οι αμοιβές μας είναι καθαρά θέμα ελεύθερης διαπραγμάτευσης με την εταιρία  μας.
Ο κ. Κορέντζελος ανέφερε  ότι το επόμενο διάστημα θα ζητήσουν  να γίνει σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οποία να παρίστανται  και οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί.
Από την πλευρά του ο κ. Μπαράκος που μίλησε το ίδιο  δελτίο του FM-1 επισήμανε ότι  λογικό είναι να μειωθεί και ο μισθός των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ όταν μειώνονται οι  αποδοχές όλων των ελλήνων αλλά «εμείς δεν  είμαστε ΔΕΚΟ υπαγόμαστε στον  οργανισμό διαχείρισης ιδιωτικής περιουσίας του Δημόσιου και γιαυτό δεν  προχωρήσαμε σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων…».


lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ