Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο δολοφόνος της Πάρου ετοίμαζε χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας

Ο δολοφόνος της Πάρου ετοίμαζε χτύπημα στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας
Ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 53χρονου Δημήτρη Μίχα κατά τη διάρκεια ληστείας στην Πάρο, σχεδίαζε να χτυπήσει την Εθνική Τράπεζα στη Λαμία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Χρήστος Μανούρας είπε πως ο δράστης είχε μεταβεί στις 16 Αυγούστου με τρένο του ΟΣΕ στη Λαμία μέσω Λιανοκλαδίου και επέστρεψε δύο ημέρες αργότερα. Εκεί κατά τη διαμονή του παρακολουθούσε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Μάλιστα για να μην κινήσει υποψίες, ο Θεοφίλου είχε προσαρμόσει βιντεοκάμερα στη σέλα ποδηλάτου προκειμένου να καταγράφει ανενόχλητος τις κινήσεις έξω από την τραπεζα και τους γύρω δρόμους.
Το υλικό βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών τις αστυνομίας και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο δράστης και οι συνεργάτες του ετοίμαζαν και νέο χτύπημα σε τράπεζα.
Ήδη στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και χτενίζει την περιοχή αναζητώντας το κρησφύγετο του Αναστάσιου Θεοφίλου.
Οι αρχές πιστεύουν ότι αν βρουν το σπίτι που χρησιμοποίησε ο 29χρονος τις δυο ήμερες που είχε «εξαφανιστεί» στην περιοχή, θα συλλέξουν σημαντικά στοιχεία, πιθανόν και οπλισμό.
Αναβλήθηκε, για τις 22 Αυγούστου, δίκη στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο, του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία και τη δολοφονία στην Πάρο.
Στη δίκη αυτή, αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής και η αναβολή δόθηκε κατόπιν αιτήματος του ίδιου επειδή δεν έχει δικηγόρο.
Μάλιστα, ζήτησε τη βοήθεια δημοσιογράφων προκειμένου να έρθει σε επαφή με συγκεκριμένο δικηγόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ