Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πανηγυρικά πρόεδρος ο Θωμάς Μαύρος

Τη θέση του προέδρου στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ, που ορίστηκε μετά από μία πολύωρη και επεισοδιακή γενική συνέλευση...
η οποία πάντως ολοκληρώθηκε ενωτικά και πανηγυρικά, ανέλαβε ο Θωμάς Μαύρος. Ο Ανδρέας Δημητρέλος αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντος συμβούλου στο νέο σχήμα, προκειμένου να «τρέξει» τα θέματα που… καίνε την ομάδα, ενώ θα είναι και ο υπεύθυνος για το νόμο.

Το υπόλοιπο ΔΣ παραμένει αναλλοίωτο, με εξαίρεση την αποχώρηση του Μάκη Κασνακίδη, που έδωσε τη θέση του στο νέο πρόεδρο.

«Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι, με τη βοήθεια του κόσμου μας, για το καλό της ΑΕΚ», είπε ο Θωμάς Μαύρος που γνώρισε την αποθέωση από όλους στην αίθουσα που έγινε η συνέλευση στα Σπάτα.

Νωρίτερα, ο Θωμάς Μαύρος είχε δεχτεί τις πιέσεις της Original να βγει από τώρα μπροστά . «Μπες εσύ πρόεδρος από σήμερα. Εσένα μόνο αγαπάμε και σε εμπιστευόμαστε απόλυτα. Πρόσεξε τα λαμόγια που είναι δίπλα σου και θα σε στηρίξουμε σε όλες τις προσπάθειες. Γίνε πρόεδρος τώρα και πάμε όλοι μαζί», ήταν το μήνυμα των οργανωμένων.

Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε, παράλληλα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2,5 εκατ. ευρώ, κάτι που θα αποτελέσει και το... όχημα για να μετατραπεί η ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης, όπως είχε ζητήσει εξ αρχής ο Θωμάς Μαύρος. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αφού αυτή είναι η μοναδική πηγή εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς τα έσοδά της μέχρι και τον Ιανουάριο έχουν δεσμευτεί για άλλες υποχρεώσεις.

Αν και αρχικά ο Θωμάς Μαύρος ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του αγωνιστικού σχεδιασμού μετά από 20-30 μέρες, τελικά-κατόπιν και των πιέσεων του κόσμου-δέχτηκε να επωμιστεί από τώρα την ευθύνη. Μένει να φανεί αν η ομάδα του θα είναι αλώβητη από τη συγκεκριμένη διαδικασία (υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Κωστής είχε ανακοινώσει ότι ακολουθεί τον Θωμά Μαύρο στην έξοδο, εφόσον εκείνος δεν όριζε ΔΣ, ενώ ο Βασίλης Τσιάρτας είχε διαχωρίσει τη θέση του).

Πριν φτάσουμε στη συναίνεση, προηγήθηκαν πολλά επεισόδια, αλληλοκατηγορίες και κάποιες παρ’ ολίγον συρράξεις. Το… μενού περιλάμβανε κόντρες μεταξύ Δημητρέλου, Βούρου, Κασνακίδη και Ηλιόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος στην αρχική του τοποθέτηση πρότεινε να πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, υποστηρίζοντας πως αυτά τα χρήματα είναι απαραίτητα, προκειμένου να καταφέρει η ομάδα να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Οι μικρομέτοχοι αντιπρότειναν να οριστεί η τιμή μετοχής στα 30 λεπτά και η ΑΜΚ να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τόνισαν πως θα πρέπει οι κ.κ Παππάς και Νοτιάς να καλύψουν τα 10 εκατομμύρια της διαφοράς που προκύπτει από τα χρέη του 2004.

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως από την πλευρά του στηρίζει την κίνηση του παλιού ποδοσφαιριστή της «Ένωσης», επιθυμία του οποίου είναι η τοποθέτηση μελών της επιλογής του στο Δ.Σ, δηλαδή ενός παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, ενός supporter και ενός εκπροσώπου της Ερασιτεχνικής, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους κ.κ Σταυρούπολο, Βούρο, Γκατσούλα και Ηλιόπουλο.

Στο μεταξύ, υπήρξε ένταση κατά την τοποθέτηση του Γιάννη Βούρου, αφού κάποιοι συγκεντρωμένοι τον κατηγόρησαν για το ρόλο του στο γηπεδικό αλλά και στο θέμα με τους Κινέζους επενδυτές. «Αν μπω διευθύνων σύμβουλος βάζω το κεφάλι μου και ρισκάρω. Ποιός παίρνει την ΑΕΚ στις πλάτες του; Εγώ! Εγώ ρισκάρω τα πάντα για την ΑΕΚ», είπε ο γνωστός ηθοποιός. «Γιατί να μπει ο Βούρος μας έλεγε ψέμματα για το γήπεδο με Κινέζους και Ιάπωνες;», ήταν η αντίδραση του κόσμου.

Αργότερα, το κλίμα συνέχισε να είναι τεταμένο με τον πρώην βουλευτή να επιτίθεται κατά του Ανδρέα Δημητρέλου, αλλά να δέχεται τα βέλη του Μάκη Κασνακίδη. Την ίδια ώρα, η πλευρά της Original εξέφραζε ανοικτά τις αμφιβολίες της για το αν θα επωμιστεί και πάλι ο κόσμος της ΑΕΚ τις… αμαρτίες των διοικήσεων. «Μην παραμυθιάζετε τον Μαύρο ότι θα τον στηρίξει ο κόσμος. Πάνε αυτά. Άλλαξαν οι καιροί. Ο κόσμος δεν δίνει λεφτά. Πάνε αυτά που ξέρατε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ