Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Στις φλόγες οι Αφίδνες – Καίγονται σπίτια - Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό

Στις φλόγες οι Αφίδνες – H φωτιά έχει φτάσει στα σπίτια - Εκλεισε η Εθνική Οδός
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στις Αφίδνες και μαίνεται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μάλιστα απειλούνται και σπίτια. Η πυρκαγιά που μαίνεται σε δύο μέτωπα προκάλεσε προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος στο ύψος της Βαρυμπόμπης στο ρεύμα προς Λαμία και στο ύψος του Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Πειραιά. 
Τελικά η εθνική οδός άνοιξε στις 8:20, ωστόσο έχει σημειωθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα. Οι φλόγες απειλούν τον Αγιο Στέφανο, την Άνοιξη και Κρυονέρι (φώτο).
Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες, με 37 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμβάλλουν 20 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και 50 εθελοντές. Ενώ από αέρα επιχειρούν και οκτώ αεροπλάνα.
Κάτοικοι της περιοχής με δηλώσεις του είπαν πως γύρω 4:20 περίπου ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή και στη συνέχεια ξέσπασε η φωτιά. Μάλιστα οι φλόγες απείλησαν ακόμα και το στρατόπεδο της περιοχής, όπου σημειώθηκαν ζημιές. Οι άνδρες της πυροσβεστικής τελικά κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά μέσα στο στρατόπεδο.
Μάλιστα το νέφος που έχουν προκαλέσει οι φλόγες έχει σκεπάσει τον ουρανό της Αττικής.

Ήδη οι αρχές αναζητούν ένα μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο έφυγε από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ