Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Στο 7% οι περικοπές στους στρατιωτικούς


Κατ' απαίτηση του Τόμσεν και της παρέας του μειώνεται κατά 7% ο μισθός όλων των στρατιωτικών.Στο 6% με 7% θα κυμανθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στους μισθούς των στρατιωτικών, που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιούλιο και θα διαρκέσει έως το 2014.

Εκπρόσωποι των ενστόλων έγιναν δεκτοί την Τετάρτη από τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, στον οποίο επέδωσαν ψήφισμα.

Την ίδια ώρα οι συνάδελφοί τους, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, πολλοί εξ' αυτών μάλιστα φορώντας τις στολές τους  πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις περικοπές των μισθών τους και στην υποβάθμιση της επαγγέλματός τους, με το επικρατέστερο σύνθημα να είναι το «διεκδικούμε, δεν επαιτούμε».

Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αναφέρουν ότι την τετραετία 2009 - 2012 είδαν τα εισοδήματά τους να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ στρατιώτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ).

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Στρατιωτικών Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), Ανέστης Τσουκαράκης ο οποίος προανήγγειλε νέες, κοινές δράσεις με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ