Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης στην Γ` Ζώνη η Βοιωτία

Στο 80% η εξίσωση με το πετρέλαιο κίνησης – Πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης

Ξεκινά εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης στο 80% και κίνησης και παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Τα κριτήρια όπως είχε γίνει γνωστό είναι τέσσερα πρόκειται για το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση, τα τετραγωνικά και την αντικειμενική αξία της κατοικίας που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου.
Σύμφωνα με tovima.gr O σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:
  • Χορήγηση αποζημίωσης μετά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.
  • Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.
  • Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με τις τέσσερις κλιματικές ζώνες. Στη ζώνη Α είναι τα Γρεβενά, η Κοζάνη, η Καστοριά, η Φλώρινα, η Δράμα και η Ευρυτανία. Στη ζώνη Β τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Αρκαδία, η Πιερία, η Ημαθία, η Πέλλη, η Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, η Χαλκιδική, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Ροδόπη, ο Έβρος. Στη ζώνη Γ βρίσκεται η Αττική (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), η Κορινθία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αιτωλοακαρνανία, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Ευβοία, η Μαγνησία, η Λέσβος, η Χίος, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα, η Άρτα. Και τέλος στη ζώνη Δ είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι, οι Κυκλάδες, η Δωδεκάνησα, η Σάμος, η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Αργολίδα, η Ζάκυνθος, η Κεφαλληνία, η Ιθάκη, τα Κύθηρα και τα νησιά Σαρωνικού
  • Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.
  • Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.
  • Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης
Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120 και το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt) στα 25 lt για τη ζώνη Α, στα 15 για τη ζώνη Β, στα 8 για τη ζώνη Γ και στα 5 για τη ζώνη Δ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ