Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Παροδικές νεφώσεις με βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Παροδικές νεφώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Σήμερα Πέμπτη, ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και αρχικά ζεστός, αλλά ο υδράργυρος θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα Βόρεια προς τα Νότια της χώρας. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν, κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα.
Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι κατά τόπους αυξημένες ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά και πιθανά να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θράκης ενώ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αρχικά λίγες νεφώσεις στα βόρεια που από το μεσημέρι θα αυξηθούν, ενώ πρόσκαιρες βροχές θα σημειωθούν στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία γενικά θα κυμανθεί από 19 ως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι βροχερός και φθινοπωρινός. Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Θεσσαλία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενώ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι θα σημειωθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη..
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ