Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι




Την ικανοποίησή του από τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ότι σύντομα η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Κώστας Ασκούνης, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, από εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Κώστας Ασκούνης σημείωσε ότι ''η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που μεγεθύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Από τις περικοπές θα θιγούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν και οι κοινωνικές προνοιακές υποδομές βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι 14 δήμοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ, ''οι δήμοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο θα φτάσουν στους 100''.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέφερε ότι ''με την πολιτική που ακολουθούμε προσπαθούμε δίκαια και αποτελεσματικά να σας διευκολύνουμε εσάς να μείνετε όρθιοι'', προσθέτοντας πως ''θα είμαστε στο πλευρό σας. Γίνεται μια εθνική προσπάθεια, πρέπει να στηρίξουμε το κοινωνικό έργο λαμβάνοντας υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε εμείς με εσάς και εσείς με εμάς''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ