Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Το «ξεμπούκωμα» και τα οφέλη...


Τέλος στην επιθετική ανομβρία έβαλε επιτέλους η ΑΕΚ στο φιλικό με τον Λεβαδειακό και ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για τα πολλαπλά οφέλη της χθεσινής νίκης στο αγωνιστικό κομμάτι και τη δικαίωση για τον Εμίλιο Φουρτάδο.


Δεύτερο φιλικό μέσα σε λίγες μέρες για τους παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου και η εικόνα της ομάδας ήταν αντιστρόφως ανάλογη του προηγούμενου με τον Ιωνικό. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που πέρυσι βρισκόταν κοντά στις θέσεις των πλέι οφ (εν τέλει τερμάτισε 7ος) και φέτος ενισχύθηκε η «Ένωση» έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο, πόσω μάλλον στο επιθετικό κομμάτι -το τελικό 1-3 μιλά από μόνο του- και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Αν και στο πρώτο ημίχρονο η άμυνα πελαγοδρόμησε σε 3-4 περιπτώσεις, η επίθεση έδειχνε πιο γεμάτη με τον Κατσικοκέρη να έχει αφομοιωθεί περισσότερο στην ομάδα, τον Γκερέιρο να κάνει τα βασικά, τον Κουρέλλα να δίνει τουλάχιστον κίνηση στο χώρο και ταχύτητα ενώ δημιουργικά βοήθησαν και οι μέσοι. Μοναδική παραφωνία ο Μιχάλης Παυλής που πάλι προβλημάτησε ενώ παράλληλα υπέστη διάστρεμμα και αντικαταστάθηκε. Παρόλα αυτά έλειπε το γκολ και πάλι 0-0 ημίχρονο.

Στο β' μέρος έμελλε να πάρει μπροστά η ομάδα και σε διάστημα περίπου μισής ώρας αγώνα (52'-79') σκόραρε τρις. Και δεν είναι μόνο ότι μπήκαν τρία γκολ αλλά και ποιοι τα έβαλαν. Πρώτος ήταν ο Κατσικοκέρης που με λίγη τύχη θα είχε σκοράρει νωρίτερα (δοκάρι στο 15') έδειξε ότι έχει το τελείωμα της φάσης και θα μπορέσει να σταθεί άξια στη γραμμή κρούσης για φέτος. Τρίτος ήταν ο κινητικός Σταματής όπου σαν επιθετικός αυτό το γκολ θα τον βοηθήσει ψυχολογικά στο μέλλον. 

Δεύτερος και εσκεμμένα τελευταία αναφερόμενος είναι ο Φουρτάδο. Μπήκε στο 65' και είχε χαμένο πέναλτι, έκανε μετά από δύο λεπτά το 0-2, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σταματή για το 1-3 και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Η εμφάνιση λοιπόν του Πορτογάλου πιστεύω ότι αποτελεί πρωτίστως δικαίωση για τον ίδιο μετά τα όσα άκουσε από τον Βλάχο και δευτερευόντως εμού. «Και γιατί να μην τον πεισμώσει για να αποδείξει το αντίθετο, δίνοντας απαντήσεις σε όλους;» διερωτώμαι στο προηγούμενό μου κείμενο. Γιατί λοιπόν, σώνει και καλά ο παίκτης να πάρει τόσο κατάκαρδα τα λόγια του προπονητή του. Δεν υποστηρίζω ούτε ότι ο κόουτς έκανε καλά με το να τον κράξει δημόσια αλλά ούτε το αντίθετο.

Για να μην αδικήσω και τους υπόλοιπους που αγωνίστηκαν θα αναφερθώ σε κάποιους που χρίζουν άξιοι σχολιασμού: Αρκετά καλά στοιχεία έδειξε ο Βαλεντίνος Βλάχος που θα προβληματίσει τον Αρκούδα μες τη σεζόν για τη θέση του δεξιού άκρου της άμυνας. Το ίδιο καλός και ο Νικολόπουλος από την άλλη πλευρά. Ο Κοντοές για άλλη μια φορά σωστός πολεμιστής, τα έδωσε όλα, δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει. Ο Ρίκκα δεν ήταν άσχημος, ούτε σούπερ και στην ΑΕΚ περιμένουν πολλά από κείνον. Ο Κορδέρο δεν έχει δέσει ακόμα με το σύνολο. Για τον υπό δοκιμή Γκόβα θα διαφωνήσω με τον Βλάχο καθώς με 25 λεπτά συμμετοχής δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα.

Εν κατακλείδι η χθεσινή νίκη μπορεί να έχει ευεργετικές συνέπειες για το άμεσο μέλλον. Πρώτα από όλα είναι η ψυχολογία της ομάδας που επιτέλους κέρδισε και θα της προσδώσει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές της. Δεύτερον, το γεγονός ότι σκόραραν οι επιθετικοί της. Ο τομέας ψυχολογία σε αυτή τη θέση παίζει επίσης μεγάλο ρόλο καθώς με λίγη ρέντα μπορεί να δούμε πράγματα από κάποιον που δεν το περιμέναμε. Σημαντικό του ότι σκόραραν οι νεοαποκτηθέντες Κατσικοκέρης-Φουρτάδο από τους οποίους ο Βλάχος περιμένει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα φέτος.

Υ.Γ 1 Η νίκη πρέπει να είναι ο μοναδικός στόχος την Κυριακή με τον Άρη σε ένα ΟΑΚΑ που χρειάζεται παθιασμένους παίκτες και οπαδούς.

Υ.Γ 2 Είναι το τρίτο μου κομμάτι σε αυτό εδώ το blog και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον δημιουργό του όσο και τους αναγνώστες που δείχνουν να ανταποκρίνονται σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Θα τα λέμε αρκετά συχνά μέσα στη χρονιά και ευελπιστώ μελλοντικά να μπούμε και στη διαδικασία της διαδικτυακής συζήτησης μέσω των σχολίων.  

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης (ρεπόρτερ ΑΕΚ από aekvoice.gr)

E-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ