Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αντί να νοικοκυρέψουν το δημόσιο ...βάζουν νέα χαράτσια για να το συντηρούν!

 
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βάλθηκε να σπάσει τα νεύρα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών (ναι αυτών που πληρώνουν συνειδητά για όσους απορούν!) και κάθε ώρα αφήνει να διαρρεύσουν κάθε σκάρτη ή και ηλίθια σκέψη, για νέους φόρους και χαράτσια... λέγοντας ότι την προτεινε η τρόικα.


Γράφει ο "Έλληνας Άνεργος".

Από τη στιγμή που τα στελέχη του υπουργείου μιλούν κάθε μέρα, είναι λογικό να πλάθονται ακόμη και τερατώδη σενάρια στα ΜΜΕ, προκαλώντας ρίγη στην ήδη ημι - λιπόθυμη Ελληνική οικονομία και κοινωνία, δηλαδή αυτής του χιλιοχτυπημένου ιδιωτικού τομέα φυσικά.
Το... Δημόσιο και οι επιχειρήσεις τους δεν έχουν καμία ανάγκη.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (ποτέ ξανά για άλλο θέμα) έχουν ενωθεί σαν μια γροθιά και είπαν όχι στην …δήθεν πρόταση της τρόικα να απολύσει τους υπεράριθμους, λογική σκέψη που προκύπτει από τις ίδιες τις αναλύσεις των πολιτικών και των κυβερνώντων που έχουν πει ότι για το κρατικό έλλειμμα φταίνε οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι (ρουσφέτια, μαζί τα φάγαμε), η διαφθορά τους (φακελάκια και κλοπή δημόσιας περιουσίας, μαζί τα φάγαμε;), οι συμβάσεις με τους ιδιώτες που πάντα κλέβουν το δημόσιο (μόνοι τους τα φάγανε), η έλλειψη μηχανογραφικού συστήματος στην υγεία και άλλα κρατικά ιδρύματα, η χρηματοδότηση του κρατικού συνδικαλισμού (υπουργεία και ΔΕΚΟ) από τον προϋπολογισμό κ.λ.π

Όταν λοιπόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις αρνούνται να αγγίξουν τη ρίζα κακού το δημόσιο και να το νοικοκυρέψουν, αλλά εκτός από τα δανεικά βάζουν και χαράτσια για να το χρηματοδοτούν, τότε πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα βγούμε από την κρίση;

Γιατί, η Ελλάδα και από την τοκογλυφική συμμαχία της τρόικα να φύγει βγαίνοντας από το ευρώ και με την επιστροφή στη δραχμή – εάν δεν λύσει το πρόβλημα του ελλείμματος που φέρνουν το δημόσιο και οι υπάλληλοι του – τότε πάλι υπερχρεωμένη θα είναι και πάλι στα χέρια κάποιου τοκογλύφου δανειστή (Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ, hedge funds, αόρατες αγορές κ.λ.π) θα πέσει.
Αλλά αυτή τη φορά όμως δεν θα έχει να βάλει ενέχυρο τα ασημικά της, γιατί οι άρον – άρον αποκρατικοποιήσεις κατ’ εντολή της τρόικας, θα έχουν αφήσει αποστεωμένη τη χώρα.

Από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου που μας έβαλαν στο ΔΝΤ και κέρδισαν μια έδρα στο Χάρβαρντ, στην κυβέρνηση Παπαδήμου - Βενιζέλου (Σαμαρά & Καρατζαφέρη) που κούρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων με το έτσι θέλω και τώρα μιλούν για αύξηση των ορίων ηλικίας συτναξιοδότησης και συντάξεις πείνας χωρίς φάρμακα.

Και κυρίως έφεραν τα εξοντωτικά χαράτσια στοχεύοντας στην δήμευση των κατοικιών των Ελλήνων, ήρθαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά (Βενιζέλου & Κουβέλη) που αποφασίζει να λιώσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα βάζοντας σε ανέργους χαράτσια, να μηδενίσει τις συντάξεις των 400 ευρώ ... για να μην πειράξει ΑΚΟΥΣΟΝ - ΑΚΟΥΣΟΝ ούτε μια θέση στον αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα. Για τον οποίο μόλις χθες μερικοί (αριστεροί) της κυβέρνησης έμαθαν ότι δεν απολύονται ούτε οι επίορκοι, δηλαδοί ούτε οι καθαροί κλέφτες και οι φακελλάκηδες, αλλά ούτε οι παιδεραστές δάσκαλοι και καθηγητές. (Τι υποκρισία!)

Αντ' αυτού το ΦΟΒΕΡΟ οικονομικό επιτελείο σκέφτηκε να μηδενίσει το αφορολόγητο όλων των ελεύθερων επαγγελματιών (ισοπεδώνοντας την επαγγελματική αξία ενός γιατρού, δικηγόρου με έναν τσαγκάρη, η κουρέα, ή και υδραυλικό σε ένα χωριό), καταστρέφοντας την όποια διάθεση κάθε νέου που δεν έχει ρουσφέτι να διοριστεί στη Βουλή και όπου αλλού όπου βάζουν τα παιδιά τους αυτοί, για αυτοαπασχόληση.



ΥΓ: Το ελεύθερος επαγγελματίας δεν είναι ενιαίος χώρος. Υπάρχουν επαγγέλματα που μπορείς να φοροδιαφύγεις και αυτό γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Υπάρχουν όμως και άλλα ελεύθερα επαγγέλματα που έχουν περιορισμένες δυνατότητες ανάπτυξης και δεν μπορείς να φοροδιαφύγεις. Η ισοπέδωση είναι η ταφόπλακα της αυτοπασχόλησης. Και όταν αυτό το κάνεις με την ανεργία στα ύψη, ξόφλησες σαν οικονομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ