Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Το πάθος και η θέληση δεν αρκούν στην ΑΕΚ


Η «Ένωση» γνώρισε τη δεύτερη διαδοχική της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει στο permissospress, τι θα πρέπει να αλλάξει ο Βαγγέλης Βλάχος στο διάστημα της διακοπής της Super League.

Ήττα λοιπόν και στην Ξάνθη και χωρίς γκολ. Πριν απο 49 χρόνια η ΑΕΚ είχε μηδέν βαθμούς στις δύο πρώτες αγωνιστικές και από την περίοδο 1994-95 να μη σκοράρει. Γενικότερα φέτος θα ανατρέξουμε αρκετά στο παρελθόν για να βλέπουμε να σπάνε διάφορα αρνητικά ρεκόρ.

Το χθεσινό ματς ήταν πιστό αντίγραφο του προηγούμενου Σαββάτου στην πρεμιέρα με τον Αστέρα με δύο μικροδιαφορές. Πρώτη, το λάθος αυτή τη φορά από τον Μπουγαϊδη(στο προηγούμενο ήταν ο Κωνσταντόπουλος) και δεύτερη το γεγονός ότι η Σκόντα παρουσιάστηκε λίγο καλύτερη των "Αρκάδων". Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, ελέω απειρίας δείχνει σχεδόν ανήμπορη να ανατρέψει μια εις βάρος της κατάσταση, όπως χθες με το γκολ του Μαρκόφσκι.

Από την πλευρά του ο Έλληνας τεχνικός τίθεται καθημερινά αντιμέτωπος με τα προβλήματα και την ατυχία που παρουσιάζονται στο σύλλογο. Χθες, έριξε κατευθείαν στη μάχη τους νεοαποκτηθέντες Κορδέρο-Κατσικοκέρη και αργότερα τον Κατίδη. Ο Κορδέρο επιβεβαίωσε το προφίλ του παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ που καταπίνει χιλιόμετρα στο γήπεδο. Έδειξε πιο σοφτ, με σχετικά καλή τεχνική, ωστόσο οι λίγες προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες δεν του επέτρεψαν να κάνει το ιδανικό ντεμπούτο. Ο Κατσικοκέρης έδειξε και αυτός εκτός κλίματος, έτρεξε πολύ, έχασε αρκετές μάχες και γενικότερα ήταν αρκετά απομονωμένος. Θετική χαρακτηρίζεται η παρουσία του αρχηγού της Εθνικής Νέων που βοήθησε με την είσοδό του στο παιχνίδι παίρνοντας πρωτοβουλίες και άφησε μια γλυκιά γεύση για τα επόμενα ματς.

Στο μεταξύ δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο δεν αντικαταστάθηκε ο κακός Κουρέλλας που είχε κάρτα και έπαιζε σε μια θέση εντελώς άγνωστη για αυτόν ως εσωτερικός μέσος. Ο Γκερέιρο για άλλη μια φορά ήταν κάκιστος, δεν βοήθησε καθόλου στη μια ώρα που αγωνίστηκε παίζοντας αντί του Λαγού που είχε το δοκάρι και μέχρι να τραυματιστεί έδειχνε κινητικός. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάγκο που έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου. Έχει βέβαια το ελαφρυντικό ότι δεν παίζει στη φυσική του θέση. Τον Μπουγαϊδη δεν πρέπει να τον κάψουμε από ένα λάθος καθώς μιλάμε για ένα νεαρό παιδί που πέρυσι έκανε δέκα περίπου ματς στη Super League και φέτος θεωρείται από τους λεγόμενους "έμπειρους" παίκτες.

Τώρα μεσολαβεί μια διακοπή 15 ημερών που αν εκμεταλλευτεί σωστά από τον Βλάχο μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την ομάδα. Πρώτα από όλα πρέπει να λυθεί το επιθετικό πρόβλημα. Ίσως να βοηθήσει η ενεργή συμμετοχή του Φουρτάδο που στην πρεμιέρα απογοήτευσε δείχνοντας ανέτοιμος καθώς και η σταδιακή προσαρμογή του Κατσικοκέρη. Στο κέντρο, πιθανόν να χρειαστούν νέες ιδέες. Επιστρέφει ο Ρίκκα που δεν είναι βέβαια κόφτης, υπάρχει ο Κοτσαρίδης αλλά και ο...Φούντας που είναι ο μοναδικός που μπορεί να προσφέρει ατελείωτο τρέξιμο στο νευραλγικό αυτό χώρο.

Όλα όμως πρέπει να γίνουν γρήγορα. Καλό το πάθος, το τρέξιμο, η προσπάθεια και η θέληση αλλά εδώ μιλάμε για την ΑΕΚ. Περίοδος χάριτος δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει και οι όποιες κακογραφίες επιβάλλεται να διορθωθούν για να μην έρθουν τα χειρότερα. Προς το παρόν δεν έχει χαθεί το τρένο. Κανείς δεν "έπεσε" (όπως άλλοι λένε) μετά από δύο αγωνιστικές. Η αρχή μπορεί να γίνει από το ματς με τον Άρη. Η νίκη κρίνεται επιτακτική, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια από τις πιο αποδυναμωμένες ομάδες του πρωταθλήματος...

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης
E-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ