Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Υπομονή μεν, στενεύουν τα περιθώρια δε...

Για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος η ΑΕΚ δεν βρήκε το δρόμο για τη νίκη αυτή τη φορά απέναντι στον Άρη. Ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για τα περί ατυχίας ή απλής ανικανότητας, τα στενά πλέον περιθώρια αλλά και για τους Βιντιάδη-Χάρις.



Έχει καταντήσει κακόγουστη φάρσα. Αντιμέτωπος με μια εκ των χειρότερων ομάδων της φετινής Super League πάλι δεν μπορείς να κερδίσεις. Και ναι, η ΑΕΚ σκόραρε -επιτέλους- από στημένη φάση δείχνοντας μια βελτίωση σε αυτό το κομμάτι αλλά και πάλι ένα λάθος της κοστίζει. Σε ανύποπτη στιγμή με την αμυντική γραμμή να στέκεται στη σέντρα σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο. Κανείς δεν μίλησε για οπισθοχώρηση, κατενάτσιο κλπ αλλά για ορθολογική συντήρηση και έλεγχο του παιχιδιού. Κι ας είπε ο κόουτς στη συνέντευξη τύπου ότι η ΑΕΚ πρέπει να παίζει πάντα ψηλά.

Ορθόν αλλά να γίνεται ορθολογικά. Αυτός βέβαια ξέρει καλύτερα.  Σε αυτό που θα συμφωνήσω με τον Βλάχο είναι για τα όσα είπε περί ατυχίας. Αρκετοί παίκτες μετά το ματς χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη ή υπονόησαν κάτι τέτοιο. Είμαι της άποψης ότι οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις. Όπως είπε και ο ίδιος μιλάμε για ανικανότητα. Προς Θεού, δεν θέλω να μειώσω την δουλειά των παικτών και την τεράστια προσπάθειά τους αλλά μάλλον χρειάζεται ακόμα περισσότερη. Γενικά πέραν του γεγονότος ότι η ομάδα δυσκολεύεται στο γκολ, υπάρχουν και τα λάθη στα μετόπισθεν τα οποία είναι μεν ελάχιστα αλλά τόσο τραγικά που δυστυχώς κοστίζουν.

Ατομικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αλλά θα σταθώ σε τέσσερις παίκτες. Ο Γιάγκο έχει να δώσει πολλά περισσότερα ως στόπερ παρά ως αμυντικός μέσος. Ο Φούντας πάλι που παίζει σε ρόλο εξτρέμ δεν ξέρει αν μπορεί να ανταποκριθεί.  Έχει την ταχύτητα, την εκρηκτικότητα αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περιθώρια (θα αναφερθώ παρακάτω) για να μπει ο παίκτης στο συγκεκριμένο καλούπι ενώ η φυσική του θέση είναι αυτή του κόφτη. Ο Βαλεντίνος Βλάχος διεκδικεί με αξιώσεις φανέλα βασικού από τον Αρκούδα και μάλλον θα δούμε να μοιράζονται συμμετοχές στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κατσικοκέρης εν συγκρίσει με άλλα φορ που φόρεσαν αυτή τη φανέλα σίγουρα δεν είναι και ο καλύτερος αλλά κατ'εμέ μπορεί σε αυτή την ΑΕΚ να βοηθήσει. Χθες δεν ήταν σε καλή μέρα αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκε μακριά από το πεδίο ευθύνης του προκειμένου να πάρει μπάλες. Περιμένω περισσότερα.

Όπως και να'χει η «Ένωση» μετράει μόλις ένα βαθμό ως τώρα, ακολουθούν δύο σερί ματς σε αφιλόξενες έδρες(ΟΦΗ, Πανιώνιο) και μετά έρχεται πρόγραμμα φωτιά με κολλητά ντέρμπι. Εν ολίγοις τα περιθώρια στενεύουν και ο Βλάχος καλείται (ή μάλλον ΠΡΕΠΕΙ) να παρουσιάσει μια ομάδα πιο αποτελεσματική κάτι που σημαίνει νίκες, προσεκτική στην άμυνα και με ωριμότητα στο παιχνίδι της ώστε να χειρίζεται καταστάσεις. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ζητάει χρόνο και υπομονή καθώς μιλάμε για ένα νεανικό, ελλειπές και άπειρο ρόστερ. Γρίφος για δυνατούς λύτες λοιπόν...

Για το τέλος άφησα τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Έκρινα σκόπιμο να μην γράψω μεσοβδόμαδα έως ότου ξεκαθαρίσει κάπως το θέμα. Θετική η παρουσία τους στα Σπάτα, στη Φιλαδέλφεια(;), στο ΟΑΚΑ και η ανακοίνωση του Βιντιάδη. Τουλάχιστον δείχνουν «ζεστοί» αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλη του μήνα όπου και θα υπάρξει οριστική έκβαση της υπόθεσης. Μην πετάμε στα σύννεφα, μην ενθουσιαζόμαστε αλλά μην είμαστε μεμψίμοιροι και καχύποπτοι. Μέχρι τότε κρατάμε χαμηλά τη μπάλα...

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης (Ρεπόρτερ ΑΕΚ από aekvoice.gr)
E-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ