Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησε από τις 6 το πρωί η 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Ξεκίνησε, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης η 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κηρύξουν 24ωρη απεργία κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Ταυτόχρονα, καλεί τις Ενώσεις να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την επομένη, 18 Οκτωβρίου 2012 –ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της απεργίας.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό – απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της Eνημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ