Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πέντε χρόνια μόνο λόγια στον Ασωπό

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους κατοίκους του Ασωπού ποταμού η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να μην εφαρμόζει την περιβαλλοντική νομοθεσία για τη ρύπανση της περιοχής.

Όπως υποστηρίζουν οι φορείς, εδώ και 5 χρόνια που έχει γίνει γνωστή η τοξικότητα στην περιοχή δεν έχει εφαρμοστεί νόμος υπέρ της προστασίας των κατοίκων και δεν υποχρεώνονται οι επιχειρήσεις να πληρώσουν για τη ρύπανση.

Τη διαπίστωση κάνει το Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού που εδρεύει στα Οινόφυτα.

Σύμφωνα με τα μέλη του Ινστιτούτου, από το 2010 έχει ψηφιστεί νόμος που αναγκάζει τις επιχειρήσεις να μην ρυπαίνουν αλλά και να κάνουν απορρύπανση της περιοχής που όμως έχω τώρα δεν έχει εφαρμοστεί.

Σήμερα ο Ασωπός δέχεται και ξεπλένεται από χιλιάδες κυβικά καθαρού νερού που διοχετεύει η ΕΥΔΑΠ ως περίσσευμα. Κάλλιστα θα μπορούσαν αυτά τα νερά να χρησιμοποιηθούν για να έχουν καθαρό ποτιστικό νερό οι αγρότες της περιοχής και να λυθεί οριστικά το θέμα της ποιότητας και ασφάλειας των τοπικών αγροτικών προϊόντων

Διαφωνίες διατυπώνονται και στο σχέδιο για τη μεταφορά βιομηχανικών αποβλήτων στον βιολογικό της Μεταμόρφωσης. Όπως αναφέρουν δεν δίνεται μόνιμη λύση στο πρόβλημα και αναβάλλεται για το μέλλον η υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στη βιομηχανική περιοχή του Ασωπού από τους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ