Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πέντε πράγματα που δεν γνώριζες -αλλά θα μάθεις- για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πέντε πράγματα που δεν γνώριζες - αλλά θα μάθεις- για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη

Κάθε Πάσχα, εκατομμύρια Έλληνες τηλεθεατές καθηλώνονται μπροστά στη μικρή οθόνη για να παρακολουθήσουν τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που σπάει τα μηχανάκια της AGB ακόμα, κι ας το έχουν δει τόσες φορές που έχουν μάθει τους διαλόγους απ'έξω.
Παρά τις δεκάδες φορές που το έχεις δει όμως, υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον πρωταγωνιστή, Ρόμπερτ Πάουελ, και τα γυρίσματα της σειράς, που σίγουρα δεν γνώριζες.
1) Ο Ρόμπερτ Πάουελ δεν ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός. Σπούδασε νομικά και η πρώτη επαφή του με το θέατρο ήταν η θεατρική ομάδα της σχολής.
2) Ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι αρχικά δεν προόριζε τον Πάουελ για τον ρόλο του Χριστού, αλλά για τον ρόλο του Ιούδα. Για τον ρόλο του Χριστού σκεφτόταν πιο γνωστά ονόματα, όπως ο Αλ Πατσίνο ή ο Ντάστιν Χόφμαν.
3) Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο Πάουελ παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του Μπάρμπαρα Λορντ , καθώς ο παραγωγός Σερ Λιου Γκρέιντ δεν δεχόταν ο ηθοποιός που θα υποδυόταν τον Χριστό να ζει στην αμαρτία.
4) Ο Πάουελ έχει δηλώσει ότι πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη σειρά δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και δεν είχε καμία απολύτως άποψη για το πρόσωπο του Χριστού.
5) Πριν τη σκηνή της σταύρωσης, ο ηθοποιός έκανε αποχή από το φαγητό για 12 ημέρες, ώστε να δείχνει πράγματι εξαντλημένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ