Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Αποτελέσματα Α΄κατηγορίας Βοιωτίας

Pamvagiakos_P9160190
Ανοιξε το σαββατοκύριακο που πέρασε (29-30/9) η αυλαία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ερασιτεχνών της Α’ κατηγορίας σεζόν 2012-2013 που διοργανώνει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.
Δυστυχώς, η πρεμιέρα «στιγματίστηκε» από την μή κάθοδο της ομάδας της Αθλητικής Ενωσης Σκούρτων στο γήπεδο του Δίστομου για να τεθεί αντιμέτωπη με την τοπική ομάδα του Αμβρυσσέα. Ετσι, η ομάδα των Σκούρτων (αρτι προαχθείσα από την Β’ κατηγορία που προφανώς δεν τα υπολόγισε καλά) «μηδενίζεται» στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι έχουμε το πρώτο (ελπίζουμε και το τελευταίο) «3-0 α.α.» (σ.σ. «3-0 ανευ αγώνα») στον πίνακα της κατηγορίας.
Από τα οχτώ, λοιπόν, παιχνίδια του προγράμματος της πρεμιέρας έγιναν τελικά τα επτά.
Το πρόγραμμα (λόγω και των τιμωριών) είχε «σπάσει» σε δυο «δόσεις». Επτά παιχνίδια το Σάββατο 29/9 και ένα την Κυριακή 30/9.
Στις... οχτώ, λοιπόν, αναμετρήσεις είχαμε: Πέντε νίκες γηπεδούχων ομάδων, δυο νίκες φιλοξενούμενων ομάδων ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.
Η πρεμιέρα ήταν σχετικά παραγωγική αφού στα επτά παιχνίδια που έγιναν επετεύχθηκαν 20 γκολ (2,85 μέσος όρος), 12 γηπεδούχων ομάδων και 8 φιλοξενούμενων.
(Τα 3 γκολ του αγώνα Αμβρυσσέας-Α.Ε. Σκούρτων που δεν έγινε ποτέ, φυσικά και δεν συνυπολογίζονται).
Για την... ιστορία το πρώτο γκολ της σεζόν πέτυχε ο Βασιλάκης στο 21’, στο δημοτικό γήπεδο Κόκκινου.
Από την άλλη, πλευρά, δυστυχώς είχαμε και τρεις κόκκινες κάρτες.

Στα αγωνιστικά θέματα, τώρα, είχαμε:
Με τον καλύτερο τρόπο μπήκαν στο νέο «μαραθώνιο» οι ομάδες του Π.Α.Ο. Κόκκινου και του Α.Ο. “Δόξα” Μουρικίου. Αμφότερες, ούσες νεοφώτιστες στην κατηγορία, εκμεταλεύτηκαν τις έδρες τους και επικκράτησαν των Α.Ε. Ορχομενού και Α.Ο. “Πήγασος” Αγιας Αννας, με 4-1 (21’ Βασιλάκης, 42’ Γ.Γεωργίου, 62’ Κάφαλης, 89’ Σύρμος–51’ Τσιοπάνι) και 3-1 [49’ Δούρος, 63’ Ραχούτης,  84’ Αλεξάκης – 72’ Γκαλαμέλος (πέν.)], αντίστοιχα.
«Διπλό» με το... «καλημέρα» στο νέο πρωτάθλημα έκαναν ο «Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου», που πέρασε με... «τρίτη» από το δημοτικό στάδιο Αλίαρτου κερδίζοντας με 3-1 (37’ Κατσαρός - 30’ Λαζάρου, 60’ Ν.Γάτσος, 77’ Λαζάρου) την ομάδα του τοπικού Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” καθώς και ο Α.Ο. Πλαταιών, που πέρασε χωρίς πρόβλημα από το δημοτικό στάδιο Θήβας κερδίζοντας με 2-0 (44’ Μπεθάνης, 85’ Κατσογιάννης) την επίσης νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Α.Γ.Σ. Ιόλαος, σ’ ένα παιχνίδι και ιστορικής σημασίας.
Το παιχνίδι που «έκλεψε» τα βλέμματα το Σάββατο 29/9, σαφώς, ήταν αυτό που έγινε στο δημοτικό στάδιο Ασπρων Σπιτιών. Κι αυτό διότι εκεί «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» δυο ομάδες που πέρσι αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Η «Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα» υποδέχθηκε την ομάδα του Α.Π.Ο. «Δάφνη» Ερυθρών. Η γηπεδούχος ομάδα, που στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον περσινό «κορμο», με τα γκολ των Πολυτάρχου στο 46’ και του Καφετζόπουλου στο 58’ επικράτησε με 2-0 και μπήκε με καλό τρόπο στη σεζόν. Την κόκκινη κάρτα είδε ο Λεχρής.
Την Κυριακή 30/9 και μάλιστα στο «ουδέτερο» γήπεδο του αθλητικού κέντρου της Ε.Π.Σ.Β., στον Αγιο Σπυρίδωνα, έγινε το παιχνίδι που «κουβάλαγε» πολύ ιστορία. Η ομάδα του Α.Ο. “Επαμεινώνδας” Λεύκτρων, αν και από το 3’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Χρήστου, ισοφάρισε με τον Μακρυπούλια στο 65’ και στο 80’ με τον Καναρή κατάφερε και «γύρισε» το ματς επικρατώντας τελικά με 2-1 της ομάδας του Α.Ο. “Η Θήβα”.
Το μόνο παιχνίδι που έληξε ισόπαλο ήταν και το μόνο στο οποίο δεν σημειώθηκε γκολ. Αυτό ήταν το Παμβαγιακός-Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου που έγινε το Σάββατο 29/9, επίσης στο «ουδέτερο» της Ε.Π.Σ.Β., λόγω τιμωρίας. Στο 70’ ο Καραμπετιάν είδε την κόκκινη κάρτα.
- Η ομάδα του Παμβαγιακού (φωτο) μετά από την ήττα-αποκλεισμό από την ομάδα του Α.Σ.Α. ¨Ο Παρνασσός" για το κύπελλο είχε απώλεια και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος «πληρώνοντας» τα «λάθη» της περσινής σεζόν αφού εκτίει ποινή και αγωνίζεται στο γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ε.Π.Σ.Β. 




Ε.Π.Σ.Β.
Α’ κατηγορία 2012-2013
1η αγωνιστική
Σάββατο 29/09/2012 (16:00’)
Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα -Δάφνη Ερυθρών 2-0
Παμβαγιακός - Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου 0-0
Δόξα Μουρικίου - Πήγασος Αγιας Αννας 3-1
Π.Α.Ο. Κόκκινου - Α.Ε. Ορχομενού 4-1
Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας - Α.Ε. Σκούρτων 3-0 (α.α.)
Παναλίαρτος - Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 1-3
Ιόλαος Α.Γ.Σ. - Α.Ο. Πλαταιών 0-2
Κυριακή 30/09/2012 (16:00’)
Επαμεινώνδας Λεύκτρων - Α.Ο. “Η Θήβα” 2-1


Η βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
1. Π.Α.Ο. Κόκκινου 3
 2. Α.Π.Ο. Αμβρυσσέας 3
 3. Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 3
 4. Δόξα Μουρικίου 3
 5. Α.Ο. Πλαταιών 3
 6. Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 3
 7. Επαμεινώνδας Λεύκτρων 3
8. Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου 1
 9. Παμβαγιακός 1
10. Δάφνη Ερυθρών 0
 11. Ιόλαος Α.Γ.Σ. 0
 12. Πήγασος Αγιας Αννας 0
 13. Παναλίαρτος 0
14. Α.Ε. Ορχομενού 0
15. Α.Ε. Σκούρτων* 0
16. Α.Ο. “Η Θήβα” # -6
* Η Α.Ε. Σκούρτων έχει ένα μηδενισμό.
# Ο Α.Ο. “Η Θήβα” έχει ξεκινήσει με -6 βαθμούς.


Επόμενη (2η) αγωνιστική
Σάββατο 06/10/2012 (16:00’)
Παμβαγιακός - Επαμεινώνδας Λεύκτρων
Α.Ο. “Η Θήβα” – Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα
Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου - Δόξα Μουρικίου
Δάφνη Ερυθρών - Π.Α.Ο. Κόκκινου
Πήγασος Αγιας Αννας - Αμβρυσσέας Δίστομου
Α.Ε. Ορχομενού - Παναλίαρτος
Α.Ε. Σκούρτων - Α.Ο. Πλαταιών
Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου - Ιόλαος. _viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ