Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την μεταφορά των μαθητών

Κατατέθηκε στην Βουλή το σχέδιο νόμου για την μεταφορά των μαθητών

Τέλος στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους προσπαθεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Μεταφοράς Μαθητών, για το σχολικό έτος 2012-2013, μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες και άλλες διατάξεις» ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν την μεταφορά των μαθητών και κυρίως μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα από τους δήμους στις περιφέρειες.
Παράλληλα μετά από απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, θα καταβληθούν 14 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες της χώρας και τρία εκατ.  ευρώ στους δήμους προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο είχαν κατατεθεί 22 εκατ. ευρώ. Η καταβολή καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που δίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και προκειμένου να υπάρχει απόλυτα δίκαιη κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία που διαθέτει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο ως τις 30.06.2012.
Ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στην Βουλή επ ευκαιρία του νομοσχεδίου τόνισε ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 ευρώ».
Κλείνοντας τόνισε πως «με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ