Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Πιάστηκε ο κλέφτης του νεκροταφείου της Θήβας



Συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, από την Ομάδα ΔΙ. ΑΣ. Βοιωτίας, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας στη Θήβα
Ο δράστης αφαίρεσε – 134 – χάλκινα και μπρούτζινα βάζα από ισάριθμους τάφους του Α΄ Νεκροταφείου στην περιοχή Μοσχοποδίου Θηβών    

Συνελήφθη, χθες (01-09-2012) νωρίς το πρωί στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 49χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αγίου Ιωάννη Ρέντη Πειραιώς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, ο 49χρονος μετέβη με Ι.Χ. Ε. αυτοκίνητο στο Α΄ Νεκροταφείο του Δήμου Θηβαίων, στην περιοχή του Μοσχοποδίου Θηβών, όπου αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο, εισήλθε εντός και αφαίρεσε (134) χάλκινα και μπρούτζινα βάζα από ισάριθμους τάφους, ενώ προκάλεσε και σε άλλους φθορές.
Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., που περιπολούσαν στην συγκεκριμένη περιοχή, διαπίστωσαν την παραβίαση της εισόδου και εντόπισαν το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 49χρονος να κινείται εντός του Νεκροταφείου με τα φώτα σβηστά.
Μετά από δυναμική επέμβαση, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τον δράστη, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω κλοπιμαία, καθώς και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (δύο κατσαβίδια, ένας κόφτης και ένας σιδερολοστός).
Εκπρόσωπος του Δήμου Θηβαίων, ο οποίος μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προσδιόρισε την αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων  στο χρηματικό ποσό του (13.400) ευρώ και του αποδόθηκαν.
Επιπλέον κατασχέθηκε το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο δράστης και όπως προέκυψε ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, νόμιμος υπάλληλος της οποίας προσήλθε και το παρέλαβε.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ