Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Στο τέλος του χρόνου λήγουν όλες οι άδειες των καναλιών


Ανοίγει και πάλι η ατζέντα στον χώρο των media για θεσμικές παρεμβάσεις και στο μενού της κυβερνητικής παρέμβασης βρίσκεται...



σε περίοπτη θέση, το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. Το θέμα το έθεσε ο αρμόδιος υπουργός των ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου, όταν απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε για την επεξεργασία ενός νέου θεσμικού πλαισίου με ορίζοντα 20ετίας.

Τα ανοιχτά ζητήματα εν τω μεταξύ στην αγορά των ΜΜΕ είναι πολλά και κυρίως πιεστικά για την επίλυση τους. Μπορεί η χορήγηση τω αδειών λειτουργίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι πολιτικά το πλέον δημοφιλές πεδίο σύγκρουσης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, τα φλέγοντα ωστόσο ζητήματα αφορούν τη δυνατότητα επιβίωσης των σταθμών και τω άλλων ΜΜΕ σε συνθήκες παρατεταμένης ύφεσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η κυβέρνηση δύσκολα θα μπορέσει να δώσει μια ακόμη παράταση με αιτιολογία ότι θα δοθούν επίσημες άδειες. Κι αυτό γιατί το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει τελεσίδικα αποφασίσει ότι ξεπεράστηκαν τα όρια της συνταγματικής ανοχής για τις συνεχόμενες παρατάσεις στο προσωρινό καθεστώς νομιμότητας.

Και επιπλέον το εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όργανο αρμόδιο για την έκδοση των αδειών είναι πλέον παράτυπο, αφού η σύνθεση του προέδρου και των μελών του δεν έχει ανανεωθεί όπως προβλέπει ο νόμος.

entertv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ