Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν τα πρώτα κρύα - Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες με πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Ο χειμώνας κάνει δειλά την εμφάνισή του, αφού σήμερα Δευτέρα, σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και στα νότια, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις και ισχυρούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη,ενώ στις παράκτιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στις Σποράδες και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη γενικά αίθριος θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν μετά το μεσημέρι να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, φτάνοντας μέχρι τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ