Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

153 ΝΑΙ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ..έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα και τις ελπίδες των Ελλήνων..



Η μαραθώνια και ίσως πιο επεισοδιακή συνεδρίαση Ολομέλειας Βουλής της Μεταπολίτευσης ολοκληρώθηκε με την υπερψήφιση του «Μνημονίου 3» από τους 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Συνολικά το πολυνομοσχέδιο έλαβε 18 παρών, ένας ήταν απών και τα όχι ήταν 128 από τους 299 βουλευτές.

 H συνεδρίαση για το πολυνομοσχέδιο που κράτησε παραπάνω από 14 ώρες ήταν άκρως επεισοδιακή από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε, καθώς επειδή κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση χρόνου και για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουν όλοι να μιλήσουν.

 Σε μία ημέρα που η ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο κοινοβούλιο.

  Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλίδης, Γκερέκου, Κουτσούκος, Μπόλαρης, Παραστατίδης, Κασσής - Εκτός ΚΟ της Ν.Δ. ο Κασσαπίδης

Η ψηψοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης. Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.

 Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.

 Η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή. Στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησε χάος νωρίτερα με αφορμή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα με την οποία έμπαιναν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής.

Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ