Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί νότιοι άνεμοι σε όλη τη χώρα


Χαλάει πάλι ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα
Αλλάζει απότομα ο καιρός από το απόγευμα, αφού σήμερα Τετάρτη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα με ενίσχυση των νοτίων ανέμων, που θα φτάσουν στο Ιόνιο μέχρι 8 μποφόρ, ωστόσο η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και ενδέχεται μετά το μεσημέρι να βρέξει για λίγο τοπικά, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις φτάνοντας μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες, αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και από τη νύχτα στη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα στα νότια να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στη νότια Κρήτη κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ