Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Για «εικόνα διάλυσης» του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Α. Λοβέρδος από τη Λιβαδειά


Τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού, μετά την ψήφιση των μέτρων και την καταβολή της δόσης, προανήγγειλε ουσιαστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, που βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λιβαδειά, για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου. Ο πρώην υπουργός, με όχημα την προώθηση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» και στόχο τη δημιουργία πυρήνων στήριξης, περιοδεύει σε όλη τη χώρα, παρουσιάζοντας όπως είπε «αυτή την πολιτική μπροσούρα για κάποια από όσα έγιναν και γι” αυτά που πρέπει να γίνουν, με το σκοπό να επιχειρήσω να επηρεάσω τις εξελίξεις. Να συντονίσω τις ενέργειές μου με άλλους πολίτες και πολιτικούς, να συμμετάσχω στην προσπάθεια να βγούμε από την κρίση, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς τους συνήθεις καταστροφικούς συμβιβασμούς των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων, χωρίς τις ατέλειωτες φλυαρίες».
Στο ακροατήριο του στη Λιβαδειά περιλαμβάνονταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κ. Περγαντάς, η πρώην βουλευτής Β. Τσόνογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, ο Διοικητής του
Νοσοκομείου Λιβαδειάς Κ. Γκιζίμης , ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου της Θήβας Ν. Σβίγγος κ.α.
Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τα μέτρα για μην οδηγηθεί η χώρα σε κατάρρευση και μίλησε με σκληρές εκφράσεις για την εικόνα της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, στρέφοντας τα βέλη του προς τον Ε. Βενιζέλο.Σύμφωνα με όσα είπε,επρόκειτο για «εικόνα διάλυσης , ήταν γελοία με τον έναν να ψηφίζει εδώ και τον άλλον εκεί, λόγω έλλειψης κεντρικής στρατηγικής».
Έντονη κριτική άσκησε στις προηγούμενες αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας «η χώρα μαστίζεται από μια πολυετή, ευρεία και επιθετική ύφεση, για την οποία δεν έκαναν τα αναγκαία ούτε η κυβέρνηση Παπανδρέου, ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου, ούτε έως σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση. Να μην ξεχνάμε, μάλιστα, πως η ΝΔ προκάλεσε εκλογές με κύριο σύνθημα και πρόταγμα την ανάπτυξη. Για ένα «νέο μείγμα» μιλούσαν, που ποτέ όμως δεν είδαμε.
Αν δεν παλέψουμε αποτελεσματικά κατά της ύφεσης από αύριο το πρωί, τότε μπροστά μας έχουμε δύο ενδεχόμενα: α. είτε θα πτωχεύσουμε και θα φύγουμε από το ευρώ και β. είτε θα μείνουμε ακόμη στο ευρώ, αλλά σε συνθήκες φτώχειας».
Για την ψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας δήλωσε ότι θα πράξει το καθήκον του «Θα πράξω το καθήκον μου, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς. Ωστόσο δεν πάει άλλο κυρίες και κύριοι. Δεν μπορεί να ανεχθούμε να μην γίνονται αυτά που έχουμε απόλυτη ανάγκη. Δεν μπορεί να λέμε πως η ύφεση θα μας αποτελειώσει και να έχουμε αφήσει το ελληνικό κράτος στην καταστροφική για την οικονομία κατάσταση που ήταν το 2008, όταν ξεκίνησε η υφεσιακή περιπέτεια.
Η υπέρ Ελλάδας ψήφος μου στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή μου στην απόπειρα μιας καθολικής ΡΗΞΗΣ με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».
Στη συνέχεια ο κ. Λοβέρδος εξήγησε το όραμα του για τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού τύπου Ιταλικής Ελιάς «κάνω λόγο για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σήμερα λόγο για τον τρόπο της συγκρότησής του, αν θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου ΕΛΙΑΣ, ή αν μπορούν να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα, όλα αυτά επαναλαμβάνω πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα».
Το σχέδιο του κ. Λοβέρδου για την ανόρθωση της χώρας, το οποίο, όπως είπε, θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2013, θα περιλαμβάνει τη ρήξη με την αδράνεια και τον παλαιοκομματισμό «δεν υπάρχει χρόνος για πολιτικά παιχνίδια, για προσχήματα, για υπεκφυγές, για ψεύδη. ΡΗΞΗ λοιπόν με όλα, και με τον ίδιο μας τον εαυτό» τόνισε μεταξύ άλλων «χρειαζόμαστε, ριζοσπαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για ένα νέο πολιτικό σύστημα, νέα ή αναμορφωμένα πολιτικά κόμματα, νέα νοοτροπία και αδιαπραγμάτευτο πατριωτισμό».siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ