Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το «κατέβασμα» ψηφιακών αρχείων


Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη μεγάλης ιστοσελίδας που επέτρεπε το download  ψηφιακών α

Χειροπέδες σε εναν 53χρονο ιδιοκτήτη και διαχειριστή ιστοσελίδας που παρείχε στα μέλη της τη δυνατότητα να κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή και βιβλία πέρασε η Αστυνομία. Ο άνδρας από την Καβάλα κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
H yπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε στη σύλληψη του 53χρονου από την Καβάλα, μετά από καταγγελία εκπροσώπου της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.E.»  ότι η ιστοσελίδα www.greekstars.co, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες - μέλη, να «κατεβάζουν» παράνομα ψηφιακά αρχεία, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.
Η εν λόγω ιστοσελίδα αριθμεί χιλιάδες μέλη, ενώ τα αρχεία της περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ και βιβλία.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με την καταγγελία, χρήστες της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «κατέβασαν» κινηματογραφικές ταινίες, που ανήκουν σε εταιρείες μέλη της Ε.Π.Ο.Ε, περισσότερο από 5.000.000 φορές.
Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές Αρχές της Καβάλας ενώ η ψηφιακή έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ