Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Φαρσοκωμωδία σε εξέλιξη..

Απειλή λιντσαρίσματος στους "μνημονιακούς" από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη,
ρολόγια και...
 κασετόφωνα
βρέθηκαν στην "ημερήσια διάταξη" κατά την δεύτερη ημέρα σήμερα της συζήτησης του Προϋπολογισμού! 



Μεγαλύτερο σάλο έχει προκαλέσει η... ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη , στην οποία κατέληγε με την «ευχή» όσοι έχουν υπογράψει το μνημόνιο «να παρακαλάνε να περάσουν από ειδικό δικαστήριο παρά να έχουν το τέλους του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη»!

Στη Βουλή συνέβησαν και άλλα ευτράπελα, όπως η ενέργεια του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Χαϊκάλη να βγάλει… κασετόφωνο, όχι για να γράψει την ομιλία του ενώ βρισκόταν στο βήμα, αλλά για να ακουσθεί τι είχε πει ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο!

Όσον αφορά την απειλή Παναγούλη, παρότι την στιγμή εκείνη κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, με εξαίρεση μια μικρή αντίδραση της προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (αλλά για το σκέλος του… ειδικού δικαστηρίου μόνο!), όταν συνειδητοποίησαν τα στελέχη των τριών κομμάτων της κυβέρνησης τι πραγματικά εννοούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αναταραχή, με τα social media «να παίρνουν φωτιά» και πολλούς βουλευτές ή και πολίτες να ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ή και να διαγράψει τον κ. Παναγούλη.

Την προτροπή – απειλή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και ο συνάδελφός του από το ίδιο κόμμα κ. Παπαδημούλης , ο οποίος ανέφερε σε σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Βουλή: Τα ρολόγια πολυτελείας, τα λιντσαρίσματα, τα κασετόφωνα, ευτελίζουν. Η κοινωνία "βουλιάζει" και απαιτεί αντιπαράθεση ουσίας και λύσεων»! Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε και την κίνηση του κ. Χαϊκάλη να βγάλει κασετόφωνο, αλλά και τη διαμάχη Γεωργιάδη –Χρυσής Αυγής για το… Ρόλεξ!

Από πλευράς κυβέρνησης μιλώντας επίσης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «αδιανόητες τις απρέπειες εκείνων που χρησιμοποιούν το βήμα της Βουλής για να εκστομίσουν απειλές κατά των πολιτικών τους αντιπάλων και ύβρεις για όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους».

Ο κ. Τζαβάρας πρόσθεσε ότι «αυτοί που έρχονται να απειλήσουν ότι οι υπουργοί θα οδηγηθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνούν με τη Χρυσή Αυγή. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι απειλούν νομιμοποιημένους λειτουργούς του κράτους με λιντσάρισμα».

Να διαγράψει τον βουλευτή του κάλεσε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου: «Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Την αναφορά Παναγούλη σχολίασε σαν «μισαλλόδοξες και συνάμα γελοίες τις κραυγές περί ειδικών δικαστηρίων και λιντσαρισμάτων» και πρόσθεσε: «δεν τους φοβόμαστε» .

Από το ΠΑΣΟΚ η αντίδραση εκδηλώθηκε μέσω twitter: «Συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επικίνδυνες απόψεις Παναγούλη περί λαϊκών εκτελέσεων μνημονιακών βουλευτών; Αν όχι, ας τον μαζέψει επιτέλους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ