Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σύγχρονοι δούλοι στην Αργολίδα –Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν και τους κλείδωναν σε στάβλο


Σύγχρονοι δούλοι στην Αργολίδα –Τους ανάγκαζαν να δουλεύουν και τους κλείδωναν σ

Η ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος στη δράση κυκλώματος σύγχρονων δουλεμπόρων που δρούσε στους πορτοκαλεώνες της Αργολίδας. Οι δράστες δύο άνδρες και δύο γυναίκες (33, 41, 33, 40) από τη Ρουμανία είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Ρουμανία και ξεγελούσαν συμπολίτες τους που είχαν ανάγκη για δουλειά.
Όπως αναφέρει η «δημοκρατία» οι δουλέμποροι υπόσχονται στα θύματα τους δουλειά σε αγροτικές καλλιέργειες με ημερομίσθιο 25 ευρώ και δωρεάν διαμονή.
Η αλήθεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική αφού όταν οι 41 εργάτες έφτασαν στην Ελλάδα οι δουλέμποροι τους άρπαξαν τα διαβατήρια, τους έβαλαν όλους σε ένα στάβλο και τους υποχρέωναν να εργάζονται για 12 ώρες στα χωράφια, χωρίς φυσικά να τους καταβάλουν τη χρηματική αμοιβή που εισέπρατταν από τους εργοδότες τους.
Και το μαρτύριο δεν σταματούσε εκεί αφού οι άτυχοι εργάτες δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το στάβλο, για τον οποίο μάλιστα πλήρωνα και 50ευρώ ενοίκιο.
Τέλος στην κόλαση που ζούσαν οι άτυχοι εργάτες έβαλαν οι αρχές, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα δύο Ρουμάνοι και ένας Τούρκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ