Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η "ΑΧΟΡΤΑΓΗ" ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΩΒΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ COSTA COFFE. ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΨΑΘΑ


costa-coffe
Κλείνει η αλυσίδα καφετέριας Costa Coffee στην Ελλάδα. "Η αύξηση του ΦΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου κατά 40%, και ο αθέμιτος ανταγωνισμός οδήγησαν, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, στο λουκέτο και 90 άτομα στην ανεργία". Αυτά διαρρέουν από δω και από εκεί στο δημοσιογραφικό συνάφι οι εργοδότες της γνωστής αλυσίδας με το καλό καπουτσίνο και espresso. Οι κύριοι "αχόρταγοι" της οικογένειας Βωβός που δεν έπρεπε καν να μιλάνε για τα τείχη οικοδομικών τερατουργημάτων που με ευνοιοκρατικές διαθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης έκαναν αμύθητες περιουσίες(βλέπε Βωβούπολη στο Μαρούσι και στη Λ.Κηφισίας επί εποχής Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου) το παίζουν τώρα κακομοίρηδες και αφήνουν 100 εργαζόμενους στο δρόμο.
Οι καφετέριες Costa Coffee αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την «The Greek Coffee Company AE» που ανήκει στον επιχειρηματία Αρη Βωβό. .
Ήδη από την περασμένη Πέμπτη η εταιρεία Greek Coffee Company ΑΕ προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των δέκα καταστημάτων με το σήμα Costa Coffee που είχαν απομείνει στην εγχώρια αγορά (τέσσερα στο κέντρο της Αθήνας, τέσσερα στα βόρεια προάστια και δύο στα νότια προάστια).
Συνολικά στα καταστήματα και την εταιρεία Greek Coffee Company AE απασχολούνται 90-100 άτομα, τα οποία βεβαίως βρίσκονται αντιμέτωπα πλέον με το φάσμα της ανεργίας.
Κύκλοι της εταιρείας αποδίδουν τη δυσμενή κατάσταση στην οποία αυτή περιήλθε σε δύο παράγοντες: πρώτον στην αύξηση του ΦΠΑ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του τζίρου κατά 40% από το Σεπτέμβριο του 2011 έως σήμερα, ενώ όπως σημειώνουν έως και τον Αύγουστο του 2011 ο κύκλος εργασιών βρισκόταν σε ανοδική πορεία.
Δεύτερον, στον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχεται η αλυσίδα από εταιρείες του κλάδου που είτε φοροδιαφεύγουν είτε λειτουργούν παράνομα.
Η Greek Coffee Company AE δημιουργήθηκε το 2006, ενώ το πρώτο κατάστημα Costa Coffee στην Ελλάδα λειτούργησε τον Ιούλιο του 2007. Στο μέγιστο των δραστηριοτήτων της το δίκτυο στην εγχώρια αγορά αριθμούσε 15 καταστήματα.
Η εταιρεία Costa Coffee είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα καφέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, θυγατρική του ομίλου Whitbread PLC. Ιδρύθηκε το 1971 από τους αδερφούς Σέρτζιο και Μπρούνο Κόστα, ενώ το 1999 άνοιξε το πρώτο διεθνές κατάστημα , στο Ντουμπάι.
Η οικογένεια Βωβού μάλλον είχε για παιχνίδι της την αλυσίδα. Οι εξηγήσεις που δίνει είναι ανεπαρκείς. Η κυβέρνηση και οι συγκυβερνώτες(με τσιράκια στις τάξεις τους που ευνόησαν τα προηγούμενα χρόνια τον Βωβό)πρέπει να λογοδοτήσουν. Είτε για τα ΙΚΕΑ είτε για τη nova είτε στην αλυσίδα καφενείων του Βωβού.
Ήδη εναντίον μερικών από αυτούς εκκρεμούν χρόνιες μηνύσεις που οι κατά καιρούς πρωθυπουργεύοντες τις έκαναν γαργάρα. Με τη διαφορά ότι μερικοί από δαύτους έχτισαν βιλάρες με πισίνες την ώρα που ο λαός πεινάει.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ