Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα

Κρύος και βροχερός προβλέπεται ο καιρός, αφού σήμερα Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά, ενώ στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας θα χιονίσει. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός το πρωί αλλά και αργά τη νύχτα, ενώ οι ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα κρατούν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το μεσημέρι από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα γύρω ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται αρχικά κρύο και χιόνι, αφού στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά θα σημειωθεί βελτίωση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αρχικά νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το βράδυ στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ