Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Επιστρέφει ο... χειμώνας

Σημαντική επιδείνωση του καιρού – Επιστρέφει ο... χειμώνας

Νέα μεταβολή του καιρού αναμένεται να σημειωθεί σε όλη τη χώρα την Παρασκευή και ιδίως το Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες,ενώ θα σημειωθούν και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν την δυτική Ελλάδα, φαινόμενα που προς την νύχτα θα ενταθούν περαιτέρω και θα επεκταθούν βαθμιαία και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Ακόμα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας πάνω περίπου από τα 900 μέτρα στα βόρεια, τα 1100 στα κεντρικά και άνω των 1200 στην Πελοπόννησο.
Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικών διευθύνσεων, σταδιακά όμως στα Δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αθήνα, αναμένονται αραιές νεφώσεις με περιορισμένη ορατότητα το πρωί, ενώ η άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Συνέχεια της κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
Κακοκαιρία αναμένεται το Σάββατο με βροχές και τοπικές καταιγίδες που ιδίως στην Στερεά Ελλάδα, στην νότια Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και στις Σποράδες θα έχουν τοπικά και κατά περιόδους αρκετά έντονο χαρακτήρα.
Εντονότερες θα είναι και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές ηπειρωτικές περιοχές αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα στην δυτική Μακεδονία, στην κεντρική Στερεά Ελλάδα και στην δυτική Θεσσαλία (τοπικά και κατά μέσω όρο πάνω από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο).
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 8 ίσως πρόσκαιρα και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη την χώρα.
Στην Αττική, από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Οι άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στην Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο κάποια φαινόμενα θα επιμένουν στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στη Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ