Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΣΔΟΕ Στερεάς:Απίστευτη κομπίνα 12 εκατ. ευρώ με αόρατα σεμινάρια!

Εργατοϋπαλληλικά κέντρα, εμπορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ΙΕΚ, εκπαιδευτές αλλά και απλοί εργαζόμενοι εξαφάνισαν καλά 12 εκατ. ευρώ από κονδύλια δήθεν για να εκπαιδευτούν σε διάφορα (ανύπαρκτα) σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης!

Σύμφωνα με το
...
πολυσέλιδο-καταπέλτη του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας έρχεται στο φως όλη η κομπίνα που είχε στηθεί μέχρι και το 2009!

Έτσι λοιπόν έστησαν έναν ολόκληρο μηχανισμό έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων και πέτυχαν να δικαιολογήσουν «αόρατα» σεμινάρια σε εργαζομένους!

Όπως αναφέρεται τουλάχιστον τρία εργατοϋπαλληλικά κέντρα( Λαμίας, Ναυπάκτου και Χανίων), το επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο εμπορικός σύλλογος Φαρσάλων είχαν εκχωρήσει με εικονικές συμβάσεις την υλοποίηση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε Λαμία και Λάρισα στα οποία καθόλου συμπτωματικά φέρονται ως ιδιοκτήτες ανώτατα στελέχη της αναδόχου του έργου (ΕΕΔΕ).

Μάλιστα, η κομπίνα αποκαλύφθηκε και από τα παρουσιολόγια που εμφάνισαν οι εμπλεκόμενοι ως αποδεικτικά στοιχεία για να πληρωθούν από την ανάδοχο του έργου, πλαστογραφώντας τις υπογραφές των καταρτιζόμενων εργαζομένων που υποτίθεται παρακολούθησαν τις ώρες των σεμιναρίων. Το 90% των «συμμετεχόντων» σε σεμινάρια δεν αναγνώρισε στην κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ την υπογραφή του.

Οπως εκτιμάται, τα περισσότερα από τα 12 εκατ. ευρώ του κοινοτικού προγράμματος φέρεται να διασπαθίστηκαν καθώς επρόκειτο για φάμπρικα υλοποίησης σεμιναρίων που κατέληξαν «φαντάσματα», αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν φτάσει στο σημείο να μην επιστρέφουν τον αναλογούντα ΦΠΑ για τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίστηκαν.

Ηδη έχει προταθεί ενδελεχής έλεγχος (έχει ξεκινήσει στα Χανιά) από όλα τα τοπικά παραρτήματα του ΣΔΟΕ ανά την επικράτεια, καθώς μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ «περιέργως» (;) έγιναν απόπειρες διάρρηξης στα γραφεία των εργατικών κέντρων Λαμίας και Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ