Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Περίπου 30% η πτώση τζίρου στη Λιβαδειά την εορταστική περίοδο

pezodromos
Μειωμένη κατά περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήταν η κίνηση κατά την διάρκεια των εορτών σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Κορκίδης, ο τζίρος κατά την περίοδο των εορτών διαμορφώθηκε στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το 2011 ήταν 9,2 δισ.
Στην αγορά της Λιβαδειάς η αγοραστική κίνηση σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς Κώστα Παπασπύρου κατά μέσο όρο σημείωσε πτώση της τάξης του 30% με τα μεγαλύτερα ποσοστά να εμφανίζονται στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και τα μικρότερα στα καταστήματα τροφίμων.
Σε μια δύσκολη περίοδο που τα λουκέτα αυξάνονται και ο τζίρος πέφτει δραματικά με πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο αύριο «οι καταναλωτές περνούσαν κοίταζαν τις βιτρίνες αλλά δεν αγόραζαν αφού και οι ίδιοι βλέπουν καθημερινά με τα μέτρα της κυβέρνησης να συρρικνώνεται συνεχώς το εισόδημά τους» σημειώνει ο κ. Παπασπύρου και προσθέτει ότι τα μειωμένα έσοδα της εορταστικής περιόδου είναι στο πλαίσιο της συνολικής εικόνας που παρουσίασε ο εμπορικός κλάδος καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2012. Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε σχέση με το 2011 πέρσι ο τζίρος έπεσα κατά περίπου 10 δις ευρώ.
Τα νέα χαμηλά επίπεδα στα οποία κινήθηκε η αγορά τα Χριστούγεννα διαμορφώνουν ένα ακόμα πιο δυσχερές κλίμα για τον εμπορικό κόσμο που για ακόμα μια φορά θέτει ζήτημα επιβίωσης δεδομένου ότι οι αυξημένες υποχρεώσεις δεν μπορούν να καλυφθούν με τα μειωμένα έσοδα.
Οι έμποροι τώρα εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις χειμερινές εκπτώσεις που αρχίζουν στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.viotiki-ora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ