Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Έκρηξη στο πάρκινγκ του Mall



Έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου «The Μall Αthens» στο Μαρούσι στις 10.45.

Μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για μικροτραυματισμό δύο ανδρών της ασφάλειας του Mall (σεκιούριτι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες τραυματίστηκαν την ώρα που ανέβαιναν από το υπόγειο του κτιρίου στο ισόγειο, από τις γυψοσανίδες που εκτινάχθηκαν λόγω του ωστικού κύματος.


Στις 09.55 και στις 09.59 άγνωστος τηλεφώνησε στην «Ελευθεροτυπία» και στη zougla.gr αντίστοιχα, προειδοποιώντας για τοποθέτηση ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου και δίνοντας χρονικό περιθώριο 48 λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ο χαμηλής ισχύος μηχανισμός τοποθετήθηκε δίπλα από ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, σε κυλιόμενες σκάλες που οδηγούν από το υπόγειο στον πρώτο όροφο του καταστήματος.















Ο εκκωφαντικός κρότος ακούστηκε στις γύρω περιοχές και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το σημείο.


Οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας συλλέγεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς οι κινήσεις των δραστών ενδέχεται να έχουν καταγραφεί.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Ν. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη, ενώ προηγήθηκε ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Τι ανάφερε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στη Ζούγκλα:


«Έχει τοποθετηθεί ισχυρός μηχανισμός στο εσωτερικό, επαναλαμβάνω, στο εσωτερικό του Mall. Να εκκενωθεί ο σταθμός "Νεραντζιώτισσα" και η Ανδρέα Παπανδρέου. Να εκκενωθεί ο σταθμός. Δεν είναι φάρσα, θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης».

Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε στις 09.59, έδωσε χρονικό περιθώριο 48 λεπτών.

Μεγάλο το χρονικό περιθώριο

Ο χρόνος των 48 λεπτών που έδινε ο άγνωστος σαφώς και ήταν αρκετός προκειμένου η αστυνομία και η ασφάλεια του εμπορικού κέντρου να εκκενώσουν το κτίριο και να εξέλθουν με ασφάλεια οι δεκάδες πελάτες που βρίσκονταν εκεί. Όπως και έγινε. Οι πολίτες εξήλθαν δίχως κανένα πρόβλημα και κανείς τους δεν τραυματίστηκε.

Ωστόσο γεννώνται ερωτηματικά για το εάν ελήφθη σοβαρά υπόψη η προειδοποίηση, καθότι υπήρξαν δύο μικροτραυματισμοί εργαζομένων.
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν τους χώρους που οδηγούσαν στα υπόγεια πάρκινγκ. Το ίδιο έκαναν και οι άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου. Λίγα λεπτά πριν τις 11, η βόμβα εξερράγη. Κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκονταν δύο άνδρες της ιδιωτικής ασφαλείας του εμπορικού κέντρου οι οποίοι και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Από την έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού δεν προκλήθηκε φωτιά. Άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν αποκλείσει τον χώρο και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό, ενώ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη. Το χτύπημα έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ενημέρωση του Νίκου Δένδια στο πρωθυπουργό ότι υπήρχαν πληροφορίες και για νέο χτύπημα. Ειχαν κάψει το Μινιόν και τον Κατράντζο Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι τρομοκράτες επιλέγουν να χτυπήσουν εμπορικό κέντρο. Στις 19 Δεκεμβρίου του 1980 είχε ξεσπάσει φωτιά στο Μινιόν και το ίδιο βράδυ και στο κατάστημα Κατράτζος σπόρ. Την ευθύνη για τις επιθέσεις είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση Οκτώβρης 80' .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ