Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Αυξήσεις «φωτιά» στα διόδια

Αυξήσεις φωτιά στα διόδια, αλλά και εκπτώσεις για τις συχνές διελεύσεις

Από την επόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι τιμές στα διόδια αλλάζουν και οι οδηγοί θα κληθούν να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Ωστόσο εκτός από τις αυξήσεις υπάρχουν και εκπτώσεις για τους οδηγούς που κάνουν συχνά συγκεκριμένες διαδρομές.
Παράλληλα στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη δημιουργείται ένας ακόμη σταθμός, αυτός στο Κλειδί, προσθέτοντας στο κόστος του ταξιδιού άλλα 2,20 ευρώ. Εντω μεταξύ ενεργοποιείται και ο πλευρικός σταθμός στη Λεπτοκαρυά για μοτοσικλέτες και ΙΧ. Με τιμή στα 2 ευρώ για τα αυτοκίνητα.

Οι νέες τιμές        ΙΧ         φορτηγά-λεωφορεία
Κλειδί               2,20                   5,60
Μάλγαρα          1,20                   3,00
Λεπτοκαρυά      2,00                   5,00
Πυργετός           2,00                   5,00
Μακρυχώρι        1,40                   3,50
Μοσχοχώρι        3,10                   7,60
Πελασγία          2,70                    6,60

Η εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής, με διάθεση εμπορικών πακέτων για συχνούς χρήστες των κατηγοριών οχημάτων 1 και 2 που διέρχονται από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων του έργου, με έκπτωση κλιμακούμενη έως τις 60 διελεύσεις ανάλογα με το μηνιαίο αριθμό τους, ως ακολούθως:

Διελεύσεις        Έκπτωση
-1η – 10η               0%
-11η – 20η             15%
-21η – 30η             30%
-31η – 60η             60%

Παράλληλα θα γίνει αντικατάσταση των καρτών των κατοίκων Πελασγίας με πομποδέκτες ενταγμένους στο προσφερόμενο εμπορικό πακέτο για συχνούς χρήστες, εντός 45 ημερών από την έναρξη ισχύος των μέτρων αυτών.
Την ίδια ώρα το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει πως με τις παραπάνω παρεμβάσεις εξορθολογίζονται οι χρεώσεις διοδίων προς όλους τους χρήστες των συγκεκριμένων οδικών τμημάτων και εφαρμόζεται σύστημα εκπτώσεων ανάλογα με τον αριθμό διελεύσεων του αυτοκινητοδρόμου, έτσι ώστε η χρήση του να καταστεί πιο προσιτή στους οδηγούς και να ελαφρύνονται σημαντικά οι τοπικοί χρήστες, που συνήθως διανύουν μικρότερες αποστάσεις με μεγαλύτερη συχνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ