Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Εμφύλιος "αναρχικών" στο Διαδίκτυο για την επίθεση στο Mall

Στις ιστοσελίδες διαλόγου της κοινότητας των αντιεξουσιαστών μεταφέρθηκε ο «εμφύλιος» μεταξύ «κινηματικών» και «μηδενιστών» που ξέσπασε μετά τη βομβιστική επίθεση στο «The Mall».
 

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι εκφραστές της άποψης ότι οι αντιεξουσιαστές πρέπει να κάνουν...
ανοίγματα και να απευθυνθούν στην κοινωνία εξηγώντας τις απόψεις τους. Με αυτό το σκεπτικό θεωρούν ότι τα χτυπήματα σε σημεία στα οποία μπορεί να προκληθούν θύματα είναι ανεπίτρεπτα αφού δίνουν αφορμές για να βρεθούν απέναντι από την κοινωνία.

Στον αντίποδα, οι μηδενιστές αδιαφορούν πλήρως για τη σχέση τους με την κοινωνία η οποία χαρακτηρίζεται εχθρική. Σκοπός τους είναι η καταστροφή της με κάθε τρόπο, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος. Αρκετοί είναι και αυτοί, ωστόσο, που μιλούν για προβοκάτσια και για «παιχνίδι της αστυνομίας».

«Η κίνηση αυτή αφήνει την ακεραιότητα ανθρώπων στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. και της θέλησής της για εκκένωση ή μη ενός χώρου. Για να το πούμε απλά, αν ήθελε θα υπήρχαν νεκροί με βάση μία βόμβα που «κάποιοι» έβαλαν. Ακόμα και αν τίποτα από αυτά δεν ίσχυε, εκ των πραγμάτων η τοποθέτηση βόμβας σε ένα πολυσύχναστο σημείο σκορπάει τον φόβο σε πολλούς ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα σημείο που μπορεί να βρίσκονται και παιδιά να τοποθετείται βόμβα» γράφει επισκέπτης του site.
«Αν η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν επιθυμεί την αναρχία είναι δικαίωμά της. Ομως αυτό δεν θα μας οδηγήσει να κάνουμε εκπτώσεις για να προσεγγίσουμε αυτούς που θέλουμε να πάρουμε μαζί μας. Γιατί εμείς θέλουμε μονάχα τους ολικούς αρνητές του υπάρχοντος και όχι δέσμιους των ρόλων και των ταυτοτήτων του πολιτισμού» απαντάει ένας «μηδενιστής».

Κίνητρα

Κοινωνιστές αμφισβητούν τα κίνητρα των μηδενιστών που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί. «Αφού από μόνοι τους οι μηδενιστές μιλάνε για «προσωπική επανάσταση», να το πούμε απλά. Ο αναρχισμός δεν μπορεί να είναι μη κοινωνικός. Ο αναρχισμός είναι μια ξεκάθαρη ιδεολογία πολιτικής φιλοσοφίας. Ο αναρχισμός μιλάει πάντα σε κοινωνικό επίπεδο. Κανείς δεν ασχολείται με το αν ο τάδε υπερεπαναστάτης τα πήρε στο κρανίο με όλους και άρχισε να βάζει βόμβες. Αυτό μπορεί να είναι μια στάση ζωής αλλά δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες γιατί είναι προσωπικό θέμα και όχι κοινωνικό» γράφει άλλος ένας «κινηματικός».


*Αντέ παιδιά βρείτε τα να ξεκινήσει η επανάσταση.Μεσημεριάσαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ