Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Μέσω ΕΣΠΑ η στήριξη 400.000 οικογενειών χωρίς εργαζόμενο


Άμεσες παρεμβάσεις προωθεί η κυβέρνηση

Άμεσες παρεμβάσεις, για τις 400 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας προσθέτει, ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών, όπως προγράμματα επιδότησης ή κατάρτισης, ενώ θεωρεί αναγκαία μια «γενναία αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με μεταφορά αδρανών πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Ο κ. Βρούτσης αναφέρει επίσης ότι το θέμα των αλλαγών στον συνδικαλιστικό νόμο έχει κλείσει επί του παρόντος, εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην kυβέρνηση. Eπαναλαμβάνει όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα «χαμηλής αντιπροσωπευτικότητας» στα συνδικάτα, κυρίως των υποαπασχολούμενων νέων ή των ανέργων.

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν και θα εντοπισθούν οι συνταξιούχοι που έκρυβαν δεύτερες συντάξεις και εισοδήματα ζημιώνοντας το κράτος με 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τονίζει, ακόμα, ότι η ρύθμιση που προωθείται για τις ασφαλιστικές οφειλές που αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ θα είναι η τελευταία, ενώ προαναγγέλλει ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί «ένας σύγχρονος και ενιαίος τρόπος είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ