Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Στα όπλα» για το πανεπιστημιακό τμήμα Λιβαδειάς- στο φουλ το παρασκήνιο


DSCN0004Τη σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει να εκπονήσει την πρόταση για τη βιωσιμότητα του Πανεπιστημιακού Τμήματος στη Λιβαδειά, όπως ζήτησε ο υπουργός παιδείας, αλλά και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου, μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, αποφάσισε το Δ.Σ Λεβαδέων σε έκτακτη συνεδρίαση του.
Μέσα από μια συζήτηση δύο περίπου ωρών, με καταγγελίες για παραγοντισμούς, καθηγητικά κατεστημένα, εχθρούς-γενικούς γραμματείς και απειλές παραιτήσεων το Δ.Σ κατέληξε στην παραπάνω απόφαση. Αρκετές ήταν και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων που μίλησαν για απαξίωση της πόλης τη Λιβαδειάς.
Την παραίτηση του, στη διάθεση του προέδρου του Δ.Σ., κατέθεσε ο δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Π. Ψυχογιός, εάν τελικά κλείσει το Τμήμα, ενώ πρότεινε την προσφυγή σε ένδικα μέσα κατά της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, ώστε να αποζημιωθεί ο δήμος για τις δαπάνες στέγασης του Τμήματος και τη χρήση του Πνευματικού Κέντρου.
Παράλληλα πρότεινε οι Λιβαδείτες, εάν πραγματικά θέλουν να παραμείνει το Τμήμα, να σχηματίσουν μια αλυσίδα γύρω από το κτίριο όπου στεγάζεται.
Σε εγρήγορση κάλεσε του δημότες η δ. σ. Γ. Πούλου, συνενώνοντας στην πρόταση που έκανε ο κ. Ψυχογιός για νομική προσφυγή. Μίλησε μάλιστα για εξαπάτηση του λαού της Λιβαδειάς από τη Διοικούσα.
Αίσθηση προκάλεσε και η πρόταση της για παραίτηση των τριών κυβερνητικών βουλευτών , ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο.
Μαζικές κινητοποιήσεις, ώστε το Πανεπιστήμιο να παραμείνει και να αναβαθμιστεί, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, πρότεινε ο δ.σ. Ν. Κοτσικώνα.
Χαρακτήρισε επικίνδυνους την Περιφέρεια και το Δήμο, γιατί, όπως είπε, με την πρόταση για χρηματοδότηση του Τμήματος από την περιφέρεια, ανοίγει η κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Όσον αφορά το δήμαρχο Ν. Παπαγγελή, επέμεινε στο θέμα της παραίτησης του, εάν αποφασιστεί τελικά το κλείσιμο του Τμήματος, λέγοντα ότι πρόκειται για τη δική του κόκκινη γραμμή στην υποβάθμιση της Λιβαδειάς και κάλεσε όλους να έχουν τα όπλα επ’ώμου.
Την ώρα που η συνεδρίαση του Δ.Σ. βρισκόταν σε εξέλιξη, ανεπίσημες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανατροπή της αρχικής απόφασης και παραμονή του Τμήματος.
Εάν όντως αυτό ισχύει, το παιχνίδι αλλάζει και προφανώς αρκετοί θα σπεύσουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, υποδυόμενοι τους ήρωες.
Όσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τόσο καλύτερα θα είναι.siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ