Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Μήνυμα του Δημάρχου Λεβαδέων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου


Την 25η Μαρτίου 1821 ο επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός στη Μονή της Μεγίστης Λαύρας ύψωσε το λάβαρο της επανάστασης και ενέπνευσε όλους τους υπόδουλους Έλληνες να εξεγερθούν ενάντια στην κραταιά δύναμη της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Με όπλο την ισχυρή επιθυμία για ελευθερία και αυτοδιάθεση, ένας μικρός λαός αποφάσισε ότι είχε φθάσει αυτή η μοναδική στιγμή της ιστορίας να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό φωνάζοντας «Ελευθερία ή Θάνατος».      Μετά από ένα σκληρό αγώνα εννέα ετών, οι Έλληνες κατάφεραν το ανέλπιστο, αποτίναξαν τον οθωμανικό ζυγό που για περίπου 400 χρόνια είχε βυθίσει ένα ολόκληρο έθνος στη σκλαβιά, το φόβο και την εξαθλίωση και πέτυχε την αναγνώριση του Ελληνικού Κράτους το 1830.
Την ίδια μέρα το ελληνορθόδοξο ημερολόγιο και ολόκληρος ο ελληνισμός γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για ελευθερία.
Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας θα πρέπει ο αγώνας των Ελλήνων του 1821 να καθοδηγεί τη στάση μας, ώστε να καταφέρει η Ελλάδα να βγει και πάλι νικήτρια από τον αγώνα που δίνει στις σημερινές αντίξοες συνθήκες.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ