Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος στην Αλίαρτο-Βίντεο

Η διάλεξη του Αρχιεπισκόπου  με θέμα «Η συμβολή της Μονής του Οσίου Λουκά στην επανάσταση του 1821», έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 σε ένα κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο στον Αλίαρτο.
    Η ανταπόκριση των πολιτών της Βοιωτίας, και το ήθος του Αρχιεπισκόπου έδωσαν μια καταφατική απάντηση στο ερώτημα του Έλληνα στοχαστή Κώστα Αξελού : «Μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις η Ορθοδοξία ;»
    Η Μονή του Οσίου  Λουκά , αυτό το αριστούργημα της Βυζαντινής  Τέχνης ,που  προϋπήρξε της Αναγέννησης ,ήταν το κέντρο της Επανάστασης του 1821 στη Ρούμελη . Ο Αρχιεπίσκοπος με τη  διάλεξή του εξιστόρησε τα γεγονότα πριν την Επανάσταση, κατά  τη διάρκειά της και μετά από αυτή. Η Βοιωτία , η Μονή του Οσίου Λουκά  στο επίκεντρο.
   Η εκδήλωση σηματοδοτεί τα εγκαίνια του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου. Επίσης  σηματοδοτεί τη φιλοδοξία του δημάρχου Αλιάρτου κ. Γεωργίου Ντασιώτη να γίνει  ο Αλίαρτος, πόλη  Παιδείας και Πολιτισμού.
   Η παρουσία της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών, ως  ιδρυτικού μέλους  είναι καταλυτική με το διαχρονικό έργο και το κύρος της. Ο σύλλογος  «Το Κοινόν των Βοιωτών για το Πολιτισμό και το Περιβάλλον» , συνεργάζεται σε αυτή την προσπάθεια κομίζοντας την αγωνία για την πολιτιστική κληρονομιά της Βοιωτίας , για την ανθρωπιστική Παιδεία ,για  το παρόν και το μέλλον όλων των  Βοιωτών.

Το Κοινόν των Βοιωτών για το Πολιτισμό και το Περιβάλλον














ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ