Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ανέβαλλαν τη συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων για να πιέσουν το υπουργείο Παιδείας- επιμένει στην παραίτηση του ο Παπαγγελής


d.s.Σε αναβολή οδηγήθηκε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ Λεβαδέων, ύστερα από πρόταση του δημάρχου Νίκου Παπαγγελή,που υποστήριξε ότι η αναβολή μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο πίεσης προς το υπουργείο Παιδείας που εμμένει στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος.
Παρότι επρόκειτο να συζητηθούν σοβαρά θέματα του Δήμου,όπως η καθυστέρηση στην επισκευή του Ξενία,ο δήμαρχος, στηριζόμενος στο γεγονός ότι “πραξικοπηματικά ” το υπουργείο προσπάθησε να περάσει τροπολογία που θα επέτρεπε την καθιέρωση του σχεδίου Αθηνά μέσω προεδρικού διατάγματος, κατάφερε να αποσπάσει την ομόφωνη απόφαση των υπόλοιπων παρατάξεων.
Αρχικά υπήρξαν έντονες διαφωνίες που κάμφθηκαν μετά τη δέσμευση του δημάρχου για επανάληψη της συνεδρίασης την ερχόμενη εβδομάδα.
Εκείνο που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης, τόσο της Γιώτας Πούλου όσο και του Νώντα Κοτσικώνα, ήταν οι παραιτήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, για τις οποίες εκτιμούν ότι όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία το δήμου και ζήτησαν ανάκληση τους.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος τόνισε ότι επιμένει στην παραίτηση του, καθώς όπως είπε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που η σχετική τροπολογία θα επανέλθει στη Βουλή.
«Πρότεινα να αναβληθεί η συνεδρίαση γιατί με αυτόν τον τρόπο εντείνουμε τον αγώνα ενάντια στο σχέδιο Αθηνά και διαμαρτυρόμαστε έντονα για ένα ακόμα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που επιχειρήθηκε. Σήμερα λοιπόν κατατέθηκε τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις και οι όροι που έθεσε το Νομικό Συμβούλιο της Βουλής σχετικά με το σχέδιο Αθηνά, το οποίο δεν μπορεί να γίνει Προεδρικό Διάταγμα, αν δεν περιγραφεί σαφώς η νέα κατεύθυνσή του που δεν προβλέπετε στο νόμο Διαμαντοπούλου. Εμείς ένα κίνημα δημάρχων και βουλευτών ανά την Ελλάδα που καταδικάζουν το σχέδιο Αθηνά καταγγείλαμε την διαδικασία και η τροπολογία αποσύρθηκε κακήν κακώς.Έχουμε δε την πληροφορία ότι θα επιχειρηθεί να περάσει την Τρίτη από την Βουλή και κινούμαστε ώστε να ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία. Θα αντισταθούμε μέχρι το τέλος σε αυτό που επιχειρείται και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά αλλά και για την πόλη της Λιβαδειάς”.
Απαντώντας στις εκκλήσεις για ανάκληση της παραίτησης η απάντηση του ήταν κατηγορηματική.
«Δεν τα φοράμε τα παντελόνια για να τα φοράμε, τα φοράμε για να τα τιμάμε», είπε και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μια ύψιστη πολιτική πράξη. Θεωρώ ότι δεν είμαι εγώ υπεύθυνος αν αυτό ολοκληρωθεί αλλά ως εκλεγμένος πρώτος πολίτης αυτού του δήμου πρέπει να υψώσω μια φωνή διαμαρτυρίας και τέτοια είναι η πράξη μου».
“Εκτιμώ τις εκκλήσεις των αγνών πολιτών αλλά καυτηριάζω τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν κάποιοι που με καλούν να ανακαλέσω την παραίτηση όπως ο βουλευτής της ΝΔ και κάποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου που σε αντίθετη περίπτωση θα με καυτηρίαζαν αντιδιαμετρικά».
Όσον αφορά στην παραίτηση των 22 δημοτικών συμβούλων είπε: «Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι έχουν εκφράσει την βούλησή του,ς από εκεί και πέρα είναι σεβαστή η άποψή τους και είναι δικό τους θέμα τι θα γίνει στη συνέχεια».
Το θέμα με τις παραιτήσεις πρέπει να λήξει οριστικά δήλωσε ο δ.σ. της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Αποστόλου.
«Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ως ένα ακόμα μέτρο πίεσης αν και πιστεύω ότι δεν γίνεται τίποτα. Η θέση μου την οποία έχω επαναλάβει αρκετές φορές είναι ότι εφόσον έχουμε υποβάλει τις παραιτήσεις μας να μη ερχόμαστε στις συνεδριάσεις μέχρι να λήξη το θέμα οριστικά. Το να ερχόμαστε και μετά να ζητάμε αναβολή δεν είναι αυτό που πρέπει. Αυτό που γίνεται τώρα είναι προσβολή. Ή παραιτούμαστε ή δεν παραιτούμαστε. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για να διατηρήσουμε την καρέκλα».
Σχετικά με τη δική του στάση τόνισε «Εγώ την καρέκλα δεν την θέλω». Ωστόσο έκανε λόγο και για «σοβαρά θέματα στο δήμο που πρέπει να προχωρήσουν όπως του ΞΕΝΙΑ, θέματα που θα έπρεπε να είχαν συζητηθεί».
Το ερώτημα ποιος διοικεί το δήμο έθεσε η δ.σ. Γ. Πούλου κάνοντας παράλληλα λόγο για ενέργειες χωρίς αποτέλεσμα.
«Συμφωνήσαμε στην αναβολή επειδή θεωρήθηκε από την δημοτική αρχή ότι πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο πίεσης για το σχέδιο Αθηνά. Η δική μας άποψη είναι ότι αυτό δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, όπως δεν επέφεραν θετικό αποτέλεσμα για την πόλη τη Λιβαδειάς οι παραιτήσεις του δημάρχου και των συμβούλων ωστόσο για να υπάρχει ομόφωνη απόφαση συμφωνήσαμε”.
Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως «τα σκυλιά στην πόλη δαγκώνουν παιδιά χωρίς κανένα μέτρο, το ΞΕΝΙΑ που έπρεπε να είχε παραδοθεί 11 Μαρτίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος για την ανακατασκευή του, τα οικονομικά προβλήματα του δήμου, το ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προμήθειες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε χαρτί για να πάρει ο δημότης μια βεβαίωση».
Τόνισε ακόμη ότι διακρίνει «μια ουσιαστική παραίτηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων από τις αρμοδιότητες τους και αναρωτιόμαστε ποιος διοικεί το δήμο όχι μόνο τώρα που είναι υπό παραίτηση αλλά και το προηγούμενο διάστημα».
Καταλήγοντας ζήτησε να υπάρξει μια συνεδρίαση για να προωθηθούν τα επείγοντα ζητήματα και απεύθυνε έκκληση στο δήμαρχο να μη δεχθεί τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων. «Ανθρώπινα – είπε η κ. Πούλου- μπορούμε να καταλάβουμε τον δήμαρχο αν θέλει να παραιτηθεί οπωσδήποτε αλλά σε καμία περίπτωση τώρα που ο δήμος έχει τόσα προβλήματα δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος και να μπει σε μια μεγάλη περιπέτεια».
Κατά του σχεδίου Αθηνά τάχθηκε για ακόμη μια φορά ο δ.σ. Νώντας Κοτσικώνας στρέφοντας τα βέλη του προς την τρικομματική κυβέρνηση.
«Η τρικομματική κυβέρνηση διαπράττει κατ επανάληψη εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού κατά των λαϊκών οικογενειών. Ένα από αυτά είναι και το σχέδιο Αθηνά. Η αντίδραση για να μη περάσει το σχέδιο Αθηνά πρέπει να είναι μαζική και συνολική. Έχουμε πει ότι τα πυροτεχνήματα δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο. Από αυτή την άποψη εμείς συμφωνήσαμε στην αναβολή της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προώθηση του σχεδίου Αθηνά. Θεωρούμε ότι έστω και την ύστατη ώρα θα πρέπει να δούμε την ουσία αυτού του σχεδίου που βλάπτει τους φοιτητές, τις λαϊκές οικογένειες και την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση»,
Ο κ. Κοτσικώνας εξέφρασε τη διαφωνία του και στο θέμα των παραιτήσεων προβλέποντας ότι θα φέρει μόνο προβλήματα στο δήμο.
«Διαφωνούμε με τις παραιτήσεις και για αυτό δεν παρατηθήκαμε. Υπάρχον σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην δημοτική αρχή ως τοπικοί εκφραστές της κυρίαρχης πολιτικής, της πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Εφόσον υλοποιηθεί η παραίτηση αυτή που όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει στο δήμο. Ουσιαστικά δρομολογούνται άλλες εξελίξεις ενώ υπάρχει και το σοβαρό ζήτημα της αντιμετώπισης των θεμάτων που δεν παίρνουν αναβολή».siriosfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ