Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-Παρέλαση- διαμαρτυρία για το Πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά



DSCN0208Μορφή διαμαρτυρίας έλαβε η μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά, με τους τοπικούς φορείς, κρατώντας πανό, να στέκονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους στο προωθούμενο σχέδιο “Αθηνά”, που προβλέπει την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος της πόλης.
DSCN0212Αποδέκτης της διαμαρτυρίας ο Γ.Γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον σημερινό εορτασμό, και ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για τη στάση των φορέων, δηλώνοντας ότι ” ο καθένας τιμά την ιστορία του του τόπου του με το δικό του τρόπο”.
DSCN0200Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λεβαδέων Νίκος Παπαγγελής, απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές Βοιωτίας να καταψηφίσουν την τροπολογία που νομιμοποιεί το σχέδιο “Αθηνά” και σβήνει τη Λιβαδειά από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παρέλαση διαμαρτυρία στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR DSCN0221Στη μεριά των επισήμων στάθηκε και ο Μητροπολίτης Γεώργιος, που νωρίτερα όμως, στο κήρυγμα του στο Μητροπολιτικό Ναό, έκανε ξεκάθαρη παρέμβαση ώστε “να μην αδικηθεί η πόλη”. Ο ίδιος είπε ότι η επιλογή του αφορούσε την ιστορική ευθύνη που έχει ώστε να μην διαλυθεί η εθνική ενότητα αλλά και το βάρος της παράδοσης που επιβάλλει να είναι με τους επίσημους.
DSCN0231Όσον αφορά την παρέλαση, άνοιξε και έκλεισε με τη φιλαρμονική του δήμου να παιανίζει το “σώπα όπου νά΄ναι θα σημάνουν οι καμπάνες” του Μίκη Θεοδωράκη και τη μαθητιώσα νεολαία να δίνει τον καλύτερο εαυτό της..siriosfm.gr
DSCN0234
DSCN0238
DSCN0239

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ