Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ελληνική νίκη στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του ...γιαουρτιού

Το ελληνικό γιαούρτι έχει γίνει μόδα σε Αμερική και Ευρώπη και ο ένας Τούρκος επιχειρηματίας το εκμεταλλεύτηκε δεόντως πουλώντας ... ελληνικό γιαούρτι το οποίο όμως απέδειξαν οι Βρετανοί πως κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και δεν έχει σχέση με ελληνικό προϊόν.
 

 

Πρόκειται για τον κ. Chobani ή κατά κόσμον Χαμντί Ουλουκάγια, από την Τουρκία που έχει γίνει ζάπλουτος, ωστόσο στη Βρετανία βρήκε... τοίχο, και συγκεκριμένα τον τοίχο του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου που αποφάνθηκε ότι η εταιρεία δεν πρέπει να μιλάει για ελληνικό γιαούρτι, την ώρα που το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία. Για την ακρίβεια το δικαστήριο είπε ότι τα γράμματα πάνω στη συσκευασία που αναφέρουν ότι το γιαούρτι φτιάχνεται στις ΗΠΑ είναι επίτηδες πολύ μικρά και γι αυτό θα πρέπει να μεγαλώσει η γραμματοσειρά.

Ο δικαστής μάλιστα είπε ότι με αυτές τις τακτικές, οι καταναλωτές στη Βρετανία έχουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το γιαούρτι Chobani φτιάχνεται στην Ελλάδα. Από την πλευρά της η διευθύντρια της Chobani είπε ότι δεν προσπαθούν να περάσουν το γιαούρτι τους ως ελληνικό, αλλά ως προϊόν με λίγες θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ