Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Σοκ: Αποσύρουν γλυκά με ...κόπρανα από τα ΙΚΕΑ!

 
«Πάγωσε» η κοινή γνώμη με την νέα αποκάλυψη: Βρέθηκαν ίχνη κοπράνων σε τάρτες των ΙΚΕΑ στην Κίνα! 



Αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν πώς ανακαλούνται οι συγκεκριμένες τάρτες από τις καφετέριες 23 χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, η ΙΚΕΑ Ελλάς το διαψεύδει.

Μετά το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου, που τάραξε την Ευρώπη, τώρα φαίνεται πώς ο σουηδικός κολοσσός αντιμετωπίζει και άλλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την.. Shangai Daily, αλλά και την σουηδική εφημερίδα GÖTEBORGS POSTEN, εντοπίστηκαν βακτήρια, τα οποία βρίσκονται στα κόπρανα, σε σοκολατένιες τάρτες που πωλούσαν οι καφετέριες του ομίλου ΙΚΕΑ!

Στην Κίνα καταστράφηκαν 1.800 γλυκά, στα οποία εντόπισαν την αηδιαστική ουσία οι κινέζικες υγειονομικές αρχές κατά τον έλεγχο στο τελωνείο.

Πρόκειται για το γλυκό "chokladkrokant" (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας).

Τα γλυκά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κωλοβακτηριδίων», γράφει η Shangai Daily.

Παρόλο που αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης είχαν γράψει πώς ανακαλούνται οι συγκεκριμένες τάρτες από τις καφετέριες 23 χωρών, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα, η ΙΚΕΑ Ελλάς το διαψεύδει.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου η επιχείρηση: «Αναφορικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το προϊόν τούρτα αμυγδάλου με κροκάν (Almond Cake chocolate and butterscotch) και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος στην Κίνα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι η IKEA HOUSEMARKET HELLAS δεν διαθέτει προϊόν από τις συγκεκριμένες παρτίδες. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Κίνα αφορά σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και δεν σχετίζεται με θέματα υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ